Hyppää sisältöön

Pieni suomalainen valmistaja trendaa suositulla golfvälineisiin keskittyvällä sivustolla: ”Hinta, laatu ja suorituskyky ovat melko uskomattomia”

Takomon 101T-raudat ovat sisältä ontot. KUVA: TAKOMO

Turkulaisen Takomon kesällä julkaistu rautamalli on saanut hiljattain erinomaisen arvostelun suositulla GolfWRX-sivustolla.

Golfvälineisiin keskittyvä GolfWRX-sivusto on antanut erittäin hyvän arvion suomalaisen golfvälinemerkin Takomon 101T-rautasetille. Arvio herättää suurta kiinnostusta myös sivuston lukijoiden keskuudessa, sillä kolme viikkoa sitten julkaistu arvio mikrobrändin raudoista keikkuu edelleen sivuston luetuimpien juttujen listalla ykkösenä.

Takomo 101T lanseerattiin kesäkuussa. Tuorein julkistus on 301-mallisto, josta löytyy kehäpainen CB-malli ja perinteinen blade eli MB-malli. Kaikkiaan Takomo on tuonut myyntiin lyhyen olemassaolonsa aikana viisi rautasettiä ja yhden wedge-malliston.

Uutuussetti 101T on sirompi versio onttolapaisesta 101-mallista: lapa on hieman lyhyempi, yläreuna ohuempi ja pohja kapeampi kuin kuin 101-mallissa.

Onton rakenteen ansiosta maila on anteeksiantava. Lisäksi ohuen lyöntipinnan ansiosta pallo kimpoaa lavasta pitkälle. Toisaalta sirona ja vain vähän offsetiä sisältävänä lapana myös erilaisten kierteiden työstäminen eri suuntiin on helpompaa kuin 101-mallilla.

Arviossaan GolfWRX-sivusto kehuu kovasti mailojen ulkonäköä ja hinta-laatusuhdetta. Positiivista mailoissa on myös se, että vaikka mailojen nostokulmia ei ole vahvistettu merkittävästi, ne tarjoavat silti hieman lisämetrejä. Ohuen lavan ansiosta myös hyvän osuman alue on mukavan kokoinen.

Osumat tuntuvat tasalaatuisilta ja pehmeiltä. Kehuja GolfWRX:n arviossa mailat saavat myös siitä, että ne kulkevat nätisti nurmea pitkin eivätkä kaivaudu turhan syvälle pehmeissäkään olosuhteissa tai jos svingi on kovin jyrkkä.

Yhteenvedossa GolfWRX niputtaa mailan ”hyvien pelaajien distance-rautojen” kategoriaan.

”101T-rautojen laatu ja suorituskyky ovat melko uskomattomat hintaan suhteutettuna”, sivusto päättää arvionsa.

Takomo 101T-raudat maksavat noin 590 euroa. Edullista hintatasoa selittää muun muassa se, että Takomo myy tuotteet suoraan verkkosivustonsa välityksellä ilman välikäsiä.

Etsi luettavaa