Hyppää sisältöön

Pickalassa uusi titteli kenttävahdeille – pelin etenemisestä ja palvelusta huolehtii Club Host

Kasper Heikkilä (vas.) ja Kim Juntunen ovat alkavalla kaudellla eturivissä palvelemassa Pickalan jäseniä ja vieraspelaajia

Uusi head caddiemaster Kasper Heikkilä ja club host Kim Juntunen uskovat, että Pickalassa asioivien palvelutaso paranee entisestään kaudella 2020

GoExPo Golfissa Pickalan myyntitiskin takana asiakkaita palveli parivaljakko, jonka ulkoinen olemus jäi useimmilla mieliin.

Kasper Heikkilän naaman perusilme on leveä hymy, Kim Juntusen viikset olivat golftapahtuman komeimpiin lukeutuvat. Kaverukset ovat  ulkonäöltään lähes ”sammikset”, työtehtäviensä johdosta he ovat läheisessä vuorovaikutussuhteessa pelaajien palvelijoina.

Pickalan messumyynti kävi jo alkuperäiseen tarjousaikaan, viikonloppuna erittäin vilkkaana. 38 euron hintaan myytävä green fee on sisäänheittotuote, joka taistelee pidennetyn myyntiajan puitteissa perjantai-iltaan asti  ykköspaikasta kaikki tuotteet huomioonottaen.

Kauppatieteiden maisteriksi 2018 valmistunut  29-vuotias Kasper Heikkilä teki hetken aikaa valmistumisensa jälkeen töitä muilla aloilla, mutta hakeutui edelliskesänä Master Golfiin caddiemasteriksi.

”Golfia olen pelannut 15 vuotta, siitä reilut kymmenen varsin tiiviisti.”

Loppusyksystä hän haki avoimeksi tullutta Pickalan head caddiemasterin paikkaa ja tuli valituksi. Työt käynnistyivät jo tammikuun puolivälissä. 

”Varsinaisen kauden alkuuun on vielä jonkin aikaa, valmistautuminen laadukkaiden palveluiden tuottamiseen on hyvässä vauhdissa”, Heikkilä kertoo ensimmäisistä viikoistaan.

Minnin ja Roopen Golfkoulu on yksi merkittävä palveluntuottaja Pickalassa. Kuvassa Minnin parina messuilla 2019 Tommi Laitto.

Minnin ja Roopen Golfkoulu on yksi merkittävä palveluntuottaja Pickalassa. Kuvassa Minnin parina messuilla 2019 Tommi Laitto.

Teemu Tyry

Rimaa palveluiden laadun suhteen Pickalassa on uuden, julkistetun palvelulupauksen myötä nostettu kansallisesti kovimmalle mahdolliselle tasolle.

”Suuri unelmamme ja visiomme on olla Suomen vetovoimaisin ja parhaiten palveleva golfyhteisö”, alkaa Pickalan vastikään julkaistun palvelulupauksen sisältö.

Millä mietelauseella Kasper Heikkilä uskoo työssään menestyvänsä?

”Asenteella, josta minun tapauksessa hymy kertoo erittäin paljon”, hän kiteyttää  nasevasti vastauksen kliseiseen kysymykseen.

Ranger, Marshall, Player Assistant ja nyt Pickalassa Club Host

Heikkilän vieressä Pickalan osastolla myhäilevän Kim Juntusen viikset kiinnittävät kaikkien ohikulkijoiden huomion.

”On niitä kasvatettukin huolella”, Juntunen vastaa usein kuulemaansa kommenttiin.

Juntunen on pelannut golfia kuusi vuotta, edelliskaudella hän kuului jo Pickalassa henkilöstöön, jonka tehtävänä on ensisijaisesti huolehtia pelinopeudesta, yleisestä turvallisuudesta ja tietty pelaajien viihtymisestä.

Suomessa näistä henkilöistä on vuosikymmenten saatossa käytetty enimmäkseen nimiä ranger, marshall, player assistant. Suomalaista toimivaa nimeä ei ole saatu vakiintumaan,  kenttävahti on puhekielessä yleinen, samoin valvoja, mutta näillä nimillä ei ole tulevaisuutta niiden holhoavan luonteen vuoksi

Kaudella 2020 Pickalassa entiset marshallit kulkevat upouudella nimellä club host, jollaista ei ole Suomessa tässä yhteydessä käytössä. Pikainen googlaus ei tuonut rivejä eteen myöskään ulkomailta golfiin yhdistettynä.

Mistä idea nimenmuutokseen on tullut, kuinka toimenkuva mahdollisesti  eroaa aiemmasta?

”Tämä on lähtenyt liikkelle toimikunnasta, joka on kehittänyt uutta palvelukonseptiamme. Varma en ole, mutta käsittääkseni nimi on toimitusjohtajamme Janne Pelkosen synnyttämä”, Kim  Juntunen arvelee.

”Toimenkuvaa tullaan muuttamaan pelaajille tuotettavien palveluiden suuntaan. Tarkemmin konseptia konkretisoidaan lähempänä kauden alkua. Henkilökohtaisesti toivon, että club host kykenisi tuomaan kentälle rentoa fiilistä ja hyvää meininkiä.”

Mikä on sitten saanut virkavapaalla Kansallisoopperan näyttämökoordinaattorin töistä kultttuurituottamisen opiskelujensa johdosta olevan Juntusen kentälle töihin?

”Tietysti innostus golfiin, mutta myös se tunne, että kyseinen palvelu ei ole toiminut parhaalla tavalla, sen voi tehdä huomattavasti paremmin. Lähtökohtahan on edelleen useimmilla kentillä se, että aina marshallin auton lähestyessä pelaajille tulee pelko puseroon. ”Mitä me nyt olemme tehneet väärin?”

Pickala on pitkään pyrkinyt olemaan edelläkävijä monissa asioissa suomalaisessa golfissa. Tulevalla kaudella Suomen suurimmassa golfkeskuksessa vierailevat pelaajat, sekä muut golfyhteisöt seuraavat tarkasti, tuoko nimenmuutos club hostiksi tehoa kentänvalvontaan ja pelaajien kokeman palvelun tasoon?

Pickala Golf Club

Pickala Golf green fee tarjous

Kaikki golfmessutarjoukset, voimassa 6.3. klo 23.59 asti

Etsi luettavaa