Pickalan LET-kisaan saapuva pelaaja johtaa Women´s PGA Championshipia – jatkuuko Matilda Castrenin upea majorien menestyssarja?

Madde Castren on päässyt jatkoon yhdeksässä kymmenestä major-kilpailustaan. Kuva: Getty Images

Etelä-Afrikan 42-vuotias Lee-Anne Pace (-5) on yllätysjohdossa Baltusrol Golf Clubilla New Jerseyssa pelattavassa kauden toisessa majorissa. Matilda Castrenin (+2) sijoitus on 44.

Matilda Castren aloitti lupaavasti Women´s PGA Championshipin. Aamun ensimmäisessä ryhmässä matkaan lähtenyt Castren kuittasi viidennellä väylällä tulleen bogeyn kentän 11:n birdiellään.

Ennen neljää viimeistä hän oli kärkikymmenikön kannassa, kunnes kaksi perättäistä bogia pudottivat hänet sijaluvulle 44.

Väyliin hän osui kiitettävällä tarkkuudella (11/14) viheriöosumien määrä (11/18) jätti paljon siivottavaa lähipeliin. Kahdella bogeylla selviäminen oli tätä taustaa vasten mainio suoritus.

Women’s PGA Championship on ensimmäinen naisten viidestä majorista, jonka Castren pelaa jo neljännen kerran. Debyytissään kaudella 2020 sijaluvuksi tuli loistava 23:s. Menestysvuonna 2021 hän karsiutui voitettuaan edeltävän LPGA:n kisansa ja sijoituttuaan karsiutumisen jälkeen toiseksi Teksasissa vain lyönnin Jin Young Kolle hävinneenä.

Edelliskaudella sijoitus oli 44. Huomionarvoista on se, että Castren on karsiutunut vain kerran kymmenessä majorissaan. Paras sijoitus näissä on 19:s ( Evian Championship 2021) heikoinkin 44.

Tilastoista on jätetty pois Women´s Open (2022), jossa hän joutui keskeyttämään sairastuttuaan avauskierroksen jälkeen.

Lee-Anne Pace pelaa Pickalassa – jollei voita majoria

USA:n pelaajat ovat avauskierroksen jälkeen täysin sivuosissa, tuloslistan 11 ensimmäistä ovat ulkomaalaisia.

Hyvin harva olisi veikannut Etelä-Afrikan Lee-Anne Pacen halkovan tuulta toiselle kierrokselle lähdettäessä.

Pace on yksi LET:n kautta aikojen menestyksekkäimmistä pelaajista (11 voittoa), mutta valtameren takana ja majoreissa taso ei ole riittänyt.

Ennen meneillään olevaa kisaa hän on pelannut 38 majoria, joista on vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon. LPGA:ltakin on voitto kaudelta 2014.

Suomessa Pace on pelannut LET:n kisoja. Ikimuistoisin oli vuoden 2010 Finnair Masters. Pace voitti Talissa käydyn kisan kolmen kierroksen hurjalla tuloksella -14.

Palkintojenjaossa hänen ihmetyksen ja ihastelun aiheensa oli raitiovaunuun jättämänsä lompakon palautuminen omistajalleen, vieläpä varsin pikaisella aikataululla.

Lee-Anne Pace on ilmoittautunut myös tulevan viikon torstaista lauantaihin Pickalassa pelattavaan Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailuun.

Suomen matka jäisi todennäkoisesti väliin, mikäli Pacen johtoasema säilyisi, ja hän saisi automaattisesti kutsun heinäkuun ensimmäisellä viikolla pelattavaan U.S. Women´s Openiin Pebble Beachissa.

Toista sijaa kisassa jakavat Kanadan Brooke M. Henderson (-4) sekä Kiinan Xiyu Lin (-4) ja Ruoning Yin (-4).

Vastikään ammattilaiseksi siirtynyt ja ensimmäisen ammattilaisena pelaamansa kilpailun voittanut Rose Zhang (par) jakaa sijalukua 12.

Kilpailun suosikeista suurimpia pettymyksiä olivat alavireisesti koko kauden pelannut Lydia Ko (+3), Atthaya Thitikul (+4) sekä loukkaantumisen jälkeen kentille palannut hallitse mestari Nelly Korda (+5).

Matilda Castren starttaa toiselle kierrokselleen klo 19.27. Pelikavereina ovat Australian Karis Davidson sekä USA:n Marina Alex.