Hyppää sisältöön

Pickala Golf siirtyy vaiheittain Toron kentänhoitokoneisiin – sopimus kattaa lähes 40 konetta

Pickala Golf ja Hako Ground and Garden ovat solmineet mittavan yhteistyösopimuksen kentänhoitolaitteiden toimittamisesta.

Pickala Golf ja Toroa Suomeen maahantuova Hako Ground & Garden ovat solmineet kuusi vuotta kestävän yhteistyösopimuksen.

Siuntiossa sijaitseva Pickala Golf siirtyy ensi vuodesta lähtien vaiheittain käyttämään Toron kentänhoitokoneita. Sopimus kattaa kaikkiaan 37 Toro-kentänhoitokonetta, joista ensimmäiset 17 hankitaan vuonna 2024. Tiedotteen mukaan kumppanuus vahvistaa molempien osapuolien kasvutavoitteita ja toimii vankkana perustana huippuluokan asiakaskokemuksen tarjoamiseen pelaajille.

Vaikka koneiden toimitus alkaa vasta ensi vuonna, yhteistyö näkyy jo tällä kaudella yhteistyöllä Pickalassa pelattavassa Ladies European Tourin kisassa.

”Ensiluokkainen leikkuujälki viheriöillä ja väylillä pohjautuu ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja laadukkaisiin koneisiin. Toro tarjoaa alan parhaat koneet tukemaan tavoitetasoamme kohti vuotta 2030, jonka osalta haluamme pystyä vertaamaan itseämme palvelun osalta Pohjoismaiden parhaisiin golfkeskuksiin”, Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen kertoo tiedotteessa.

Kuusi sähkökäyttöistä konetta

Toron mallistosta löytyy myös hiljaisia ja päästöttömiä sähkökoneita. Esimerkiksi ensi vuonna toimitettavista 17 koneesta kuusi on sähkökäyttöisiä.

”Uusien Torojen hankinta lisää konekantamme luotettavuutta ja laadun takeena on jatkettu takuu. Yhteistyö Hakon kanssa edistää oman vastuullisuusstrategiamme toteutumista ja Toron sähkökoneiden hankinta oli meille selviö. Lisäksi olemme sopineet demokoneyhteistyöstä ja vuokrakoneista Park-kentän mahdollisen redesignin osalta”, Pickala Golfin kenttämestari Markus Suojoki jatkaa.

Torot palaavat muutaman vuoden tauon jälkeen Pickalaan. Hakolla iloitaankin avoimesti konehankinta- ja yhteistyösopimuksen syntymisestä.

”Meille Pickalan kaltainen kumppanuus on merkittävä yksittäinen asiakkuus, joka saa ansaitsemansa huomion. Golfkonemyynti on meille tärkeä kokonaisuus, johon halutaan panostaa”, toteaa Hako Ground & Gardenin toimitusjohtaja Björn Strandberg.

Uudistunut konekanta parantaa kentän laatua ja nostaa koneiden palvelu- ja huoltovarmuutta. Torolle golf- ja muut viheralueiden hoitokoneet ovat liiketoiminnan ydin, mikä näkyy Toron laadussa, tuotekehittelyssä ja kokonaisvaltaisessa panostuksessa asiakkaiden menestymisen eteen.

Hakon vahva asema markkinajohtajana golfkoneissa perustuu Toron laatuun ja koneiden ominaisuuksiin, mutta liiketoimintajohtaja Petri Aaltonen uskoo myös Hakon pystyneen rakentamaan erilaista lisäarvoa etenkin kumppanuussopimusten kaltaisiin asiakassuhteisiin.

”Uskomme saavamme Pickalan osoittamasta luottamuksesta meihin ja tulevaan yhteistyöhön sisältyvästä näkyvyydestä lisää arvostusta golftoimialalla ja sitä kautta edelleen vahvistamme asemaamme golfkonetoimittajana”, toteaa Aaltonen.

Hako mukana Golfmessuilla

Hako Ground & Garden on mukana viikonvaihteen Golfmessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Hako Ground & Garden on mukana tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Golfmessuilla. Toron kentänhoitokoneisiin voi käydä tutustumassa Hakon ja GoGolf Operationsin yhteisellä osastolla.

GoGolf Operationsin tarjoaa golfkentille muun muassa erikoishoitotoimenpiteitä ja urakointia.

Toron kentänhoitokoneiden lisäksi Hako tuo maahan myös muun muassa Yamahan golfautoja.

Golfmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.3.–2.4. Ovet ovat auki perjantaina ja lauantaina klo 10–18 sekä sunnuntaina klo 10–17.

Etsi luettavaa