Hyppää sisältöön

Pickala Golf hurmaa vaihtelevuudella ja monipuolisuudella

Forestin 18. reiän vesieste.

GoGolfin viikon kenttä on tällä viikolla Länsiväylän varressa Siuntiossa sijaitseva 54 reiän kokonaisuus, Pickala Golf.

Pickalasta löytyy kolme luonteeltaan hyvin erilaista kenttää, jotka kannattaa käydä kaikki kokemassa. GoGolfin Viikon kenttä -diilillä pelaat Pickalassa minkä kentän tahansa huippuhintaan, vain 35 €. Tällä viikolla voit varmistaa, että pääset kokemaan kaikki Pickalan puolet, sillä voit ostaa myös kolme green feetä kolmelle huippukentälle huikeaan yhteishintaan 99 €! Tällä viikolla ostetut kolmen green feen paketit ovat voimassa koko loppukauden.

40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Pickala Golf voi ylpeillä monipuolisuudellaan. Lähempänä klubitaloa ja Pickala golfin ydintä polveilevat puistomaisemmat Seaside- sekä Park-kentät, ja laajan alueen ulkokehää kiertää metsäisempi, kumpuilevampi sekä haastavampi Forest-kenttä. Fasiliteetit Pickalassa ovat viimeisen päälle. Cädäritiski on pitkä ja palvelualtis ja klubiravintola on nykyaikainen, ilmava ja riittävän suuri isollekin porukalle.

Forestin ysin jälkeen löytyy todella viihtyisä taukokahvila, jossa kelpasi virkistäytyä.

Kenttävalintamme osui siis tällä kertaa Forestiin, johon pääsee kätevästi pallorännityylisesti paikalle saapuessa. Golfkentällä ykkösväylän avaus on aina tärkeä paikka – kenttä voi antaa golfarille ensivaikutelman vain kerran! Forestilla ensivaikutelma ei petä, sillä lyöntipaikka on korkealla ja sieltä avautuu komea näkymä alaspäin vasemmalle kääntyvään väylään ja väylän oikeaa reunaa nuolevaan jokeen. Ainakin allekirjoittanut on aina myyty alaspäin lyötävistä väylistä, ja niitä Forestilla riittää.

Kenttä sopii erinomaisesti silmään. Maisemat ovat komeat ja metsäiset ja korkeuseroja löytyy sopivasti. Forest on myös todella haastava ja vaatii keskimääräistä enemmän pelistrategian pohtimista, sillä useilla väylillä ojat muodostavat väylille todella kapeita kohtia tai jopa halkovat väylän kokonaan. Täysillä niin pitkälle kuin lähtee -strategia ei siis välttämättä tuo Forestilla parasta mahdollista, tai edes hyvää, lopputulosta.

Draiveria saa kuitenkin kentällä ulkoiluttaa sopivan tiheään tahtiin ja etenkin takaysillä pitkää mittaa myös vaaditaan avaukselta, etenkin osalla haastavista doglegeista. Kenttä oli todella hyvässä kunnossa ja griinit olivat hyvin liukkaat ja tasaiset.

Kaiken kaikkiaan Forest oli todella miellyttävä ja vaihteleva kenttä pelata. Ensimmäistä kertaa kenttää kiertävällä on toki joitain haasteita väylien pelaamisen suhteen, mutta laadukkaat opasteet tiipaikoilla ja selkeät mitat auttavat todella paljon. Välillä isoistakin korkeuseroista huolimatta sokeita lyöntejä ei kentällä tullut eteen.

Birdiet

Forest vaatii poikkeuksellisen paljon oman lyönnin tuntemista, malttia ja onnistunutta pelisuunnittelua eli fiksua golfia. On todella tärkeä kiinnittää huomiota siihen, mihin voi missata ja mihin ei missään nimessä voi missata ja omat taipumukset huomioon ottaen lähteä lyömään järkevintä mahdollista lyöntiä.*

Mielenkiintoiset doglegit eli tiukasti kääntyvät väylät, joita oli takaysillä neljä peräkkäin väylillä 12-15.

Vesi oli jopa hieman yllättäen Forest-kentällä todella vahvasti läsnä ja toi rutkasti lisähaastetta sekä vaativuutta.

Korkealta alaspäin lyötävät, kauniit par 3 -väylät. Ihan parasta.

Maittava buffet -lounas klubiravintolassa ja etenkin sen todella monipuolinen salaattitarjonta!

Bogeyt

Kenttä vaatii paljon malttia ja vahvaa pelisuunnittelua. Vaikeuttaa pelaamista aika paljon mikäli kumpikaan edellä mainituista ei kuulu vahvuuksiin. Forest on oiva paikka treenata näitä ominaisuuksia!

Vesiesteisiin päätyneet pallot. Niitä oli liikaa. Oma syy, lisää malttia ja parempaa pelisuunnittelua ensi kerralla!

Forestin kuudes väylä on erotettu Seaside –kentän väylästä out-paaluilla. Toki syy tähän on hyvin ymmärrettävä, mutta ”teennäiset” outit tuppaavat aina keräämään ainakin minun palloni vähän turhankin tehokkaasti.

*Jos pystyt tähän niin olet parempi ihminen kuin minä. Jaa toki vinkkisi ja viisautesi tähän liittyen vaikkapa Facebookin kommenttikentässä! 🙂

Etsi luettavaa