Hyppää sisältöön

Pickala Golf ehdolla Vuoden Urheiluseuraksi: ”Historiallinen tunnustus”

Pickala Gollf on viimeisten vuosien aikana ollut maamme palkituin golfyhteisö lajin omissa valinnoissa

Ensimmäistä kertaa kotimaisen Urheilugaalan historiassa golfseura on yhtenä kolmesta ehdokkaasta Vuoden Urheiluseuraksi.

Vuoden urheiluseura valitaan Urheilugaalassa tammikuun 14.  kolmen finalistin joukosta.

Vuoden Urheiluseuraa ovat voineet ehdottaa Olympiakomitean jäsenjärjestöt sekä lajiliitot ja liikunnan aluejärjestöt.

Golfliiton ehdokas vuoden kisaan on Pickala Golf.

Olympiakomitea valitsi hakemuksista kolme ehdokasta, joista Urheilugaalan raati äänestää ja palkitsee voittajan Urheilugaalassa 14.1.2021 Hartwall Arenalla

Pickala Golfin kanssa voitosta kilpailevat yleisseuraksi luokiteltava Tampereen Pyrintö, sekä kuopiolainen Puijon Pesis.

Urheilugaala, Vuoden Urheiluseura, FINALISTIT esittelyssä

Vuoden Urheiluseuraksi valitaan vuosittain seura, joka toteuttaa valittua teemaa esimerkillisesti
ja toimii muutoinkin mainiosti.

Innovatiivinen toiminta turvasi jäsenten harrastusmahdollisuuden korona-aikana

Vuoden 2020 Urheiluseuran teemana valintakriteeninä on innovatiivisuus.

Pickalassa innovatiivinen toiminta konkretisoitui erityisesti pelaajien harrastusmahdollisuuden turvallisena ylläpitämisenä ja kehittämisenä poikkeuksellisena korona-aikana.

”Reagoimme rohkeasti ja jatkuvasti luoden uusia toimintamalleja, joilla mahdollistimme pelaajille
turvallisen olon kentällä. Moni toimintamalli levisi alalla laajemmin myös koko Suomeen.” 

”Lisäksi pyrimme haasteiden ja rajoitteiden keskellä näkemään myös tulevaisuuteen – poikkeuksellisen tilanteen johdosta saimme mahdollisuuden, hyvin vanhoillisessa lajiympäristössä, kokeilla uusia
toimintamalleja ja olla eturintamassa rikkomassa rajoja kehittäen parempaa pelaajakokemusta”, kertoo Pickala Golf Club Ry:n toiminnanjohtaja Sanna Haavisto.

Pickalan pelikierrosten määrä on kasvanut omasta vuoden 2019 Suomen ennätyskierrosmäärästä yli 40 %, yltäen tässä vaiheessa vuotta 115 000 kierrokseen.

Vuoden 2020 aikana seuran omat pelaajat ovat tuottaneet kasvusta suurimman osan, pelaamalla yli 60 % enemmän kierroksia kuin vuonna 2019.

Golfliiton tuottaman asiakastyytyväisyyskyselyn (Players 1st = PL1) Pickala sai 1. sijan koronaturvallisuudessa oman yhteisön osalta Suomessa.

”Golfin ympärillä on ollut jo muutamia vuosia erittäin hyvä tekemisen meininki koko toimialalla ja tulemme panostamaan lajiharrastuksen ylläpitoon ja kehittämiseen myös jatkossa.” 

”On ainutlaatuinen tunnustus seuralle ja myös koko Suomen golfalalle päästessämme kolmen finalistinjoukkoon. Jo pelkästään ehdolla oleminen innovatiivisuus -teemalla on koko seurayhteisölle suuri
asia, sillä golf tunnetaan yleensä hyvin perinteisistä toimintatavoistaan. Lisäksi Pickala on ensimmäinen golfseura kilpailun historian aikana, joka on päässyt Vuoden Urheiluseura -finalistien
joukkoon.”

”Haluan nyt omasta ja koko Pickalan henkilökunnan puolesta lämpimästi kiittää kaikkia, jotka ovat olleet vuosien mittaan osa Pickala yhteisöä. Ilman teitä emme olisi tässä. Iso kiitos,
päättää Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Lähteenä käytetty Pickala Golfin tiedotetta

Etsi luettavaa