Hyppää sisältöön

Pickala Golf Club ja Suur-Helsingin Golf seurajoukkuekisojen kultamitalistit

Pickala Golf Clubin nelikkö jyräsi sunnuntaina vastustamattomalla esityksellä mestaruureen

Kanavagolfin kentällä Vääksyssä pelattiin hienokuntoisella kentällä, jossa Peter Erofejeff (64) ja Tia Teiniketo (69) tekivät uudet kenttäennätykset .

Huiman nousun tehnyt Pickala Golf Clubin (-16) miesten joukkue ja lauantain johtoasemansa säilyttänyt Suur-Helsingin Golfin (+1) naisten joukkue kruunattiin seurajoukkueiden Suomen mestareiksi sunnuntaina Kanavagolfissa päättyneissä kilpailuissa.

Hopeamitalit ojennettiin miehissä Nurmijärven Golfklubille (-12) ja naisissa Tammer-Golfille (+15). Pronssit puolestaan matkasivat miesten matkassa Suur-Helsingin Golfille (-10) ja naisten mukana Keimola Golfiin (+22).

Päätöspäivän alkuun saatiin heti dramatiikkaa, kun Nurmijärven kantaviin voimiin kuulunut Henri Satama ei pystynyt pelaamaan lauantaisen nilkkavamman jälkeen. Varamieheksi hälytetty Teemu Järvinen (76) hoiti oman ruutunsa hyvin, mutta kokenutta kaartia edustaneet Ossi Mikkola (74) ja Miki Kuronen (75) eivät saaneet parastaan irti sunnuntaina.

Pickalaan kolmas perättäinen mestaruus

Pickalan joukkue lähti päivään 11 lyöntiä Nurmijärven takaa, eikä heillä ollut kuin voitettavaa. Jaapo Jämsä tykitti tuloksen 67, ja häntä säestivät Tyko Tuohimaa (69) ja Jesse Waaralinna (70). Kun joukkueen tulokseen huomioitiin kolmen parhaan lyöntipelitulos, Toffe Juslinin 77 lyönnin kierros ei kultajunaa pysäyttänyt.

Kanavagolfista voitettu kultamitali oli kolmas perättäinen SM-kulta Pickalan miehille. Waaralinna ja Jämsä ovat olleet voittamassa myös kaksi edellistä kultaa.
”Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun olin mukana joukkueessa. On hienoa voittaa näiden jätkien kanssa”, Tuohimaa sanoi.
”Peli on vähän röpötellyt viime aikoina, mutta on se kiva aina välillä voittaa jotakin”, Jämsä puolestaan naureskeli.

Juslin ja Waaralinna kertoivat loppuun Pickalan voiton salaisuuden.
”Se oli tämä Sunday red, joka oli meidän joukkueen salaisuus”, Waaralinna kertoi viitaten Tiger Woodsin tapaan pitää aina sunnuntain päätöskierroksella punaista paitaa.

 

SHG:n naisilla henki päällä

Reetta Teräväinen, Tia Teiniketo ja Hanna Leena Ronkainen löysivät kultaa tuottaneen vireen Kanavagolfissa

Reetta Teräväinen, Tia Teiniketo ja Hanna Leena Ronkainen löysivät kultaa tuottaneen vireen Kanavagolfissa

Juha Hakulinen

Naisten ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen yltänyt Suur-Helsingin Golfin joukkue esitti varmoja otteita koko viikonlopun ajan. Sunnuntaina joukkueen tulokseen huomioitiin Tia Teinikedon uusi kenttäennätys 69 ja Reetta Teräväisen 76.

Teiniketo ja Teräväinen juhlivat ensimmäistä joukkuekultaansa, joukkueen kolmantena lenkkinä olleella Hanna-Leena Ronkaisella (78) SM-mitaleja on kaapit pullollaan.

”SHG:n väreissä tämä oli ensimmäinen kultamitali. Meillä oli huikea joukkue, ja oli kivaa pelata tosissaan pitkästä aikaa”, Ronkainen kommentoi kilpailua.
Teinikedon huippukierros syntyi neljän birdien ja yhden bogin värittäessä tuloskorttia.
”Se bogikin oli vähän aivopieru. Mutta hyvää ja stediä peliä se oli, löin paljon hyviä lyöntejä”, Teiniketo summasi päivänsä.

Palkintojenjaossa molemmat kultamitalijoukkueet nostivat erikseen esille Kanavagolfin kentän, joka oli selkeästi pelaajien mieleen. Myös vapaaehtoisia muistettiin kiittää, sillä ilman heidän panostaan näiden kilpailuiden läpivienti ei onnistu.

Lähde: Golfliiton tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa