Hyppää sisältöön

Phil Mickelsonin mukaan Amerikan kehno menestys on ollut kapteenista kiinni

Phil Mickelsonista on kehkeytynyt varsinainen somevelmuilija.

Torstaina Phil Mickelson antoi mennä suoralla kädellä ja kertoi oman mielipiteensä kapteenin merkityksestä Ryder Cupissa.

Phil Mickelsonin mukaan kapteenin rooli ottelussa on erittäin merkittävä. Kapteenin tehtävä on luoda joukkuehenki ja auttaa pelaajia parhaaseen mahdolliseen valmistautumiseen, eikä tätä roolia tule aliarvioida. 

Mickelson myöntää, että Yhdysvaltojen pelaajat olisivat voineet pelata paremmin mutta uskoo, että valmistautumisella on ollut suuri merkitys tuloksiin. 

”Pelaat valmistautumisesi mukaan. Jos pelaamme hyvin major-kilpailuissa, se johtuu siitä, että valmistautuminen on onnistunut niissä”, Mickelson sanoo.

Tigerin pallo spinnasi liikaa

Mickelson kertoo esimerkin yhdestä huonosta Ryder Cupin valmistautumisesta. Kaksitoista vuotta sitten 2004 Ryder Cupissa Mickelson ja Tiger Woods pelasivat yhdessä. Kapteeni Hal Sutton antoi tiedon peliparista vain kaksi päivää ennen ottelua. Tämä ei antanut riittävästi aikaa valmistautumiselle. Tiger käytti erittäin spinnaavaa palloa, kun taas Mickelson selvästi kovempaa ja vähemmän spinnaavaa. Ratkaisu oli se, että Philin oli nopeasti opittava raudoille uudet lyöntipituudet Tigerin pallolla. Tämä ylimääräinen työ keskeytti Mickelsonin omat suunnitellut harjoitukset kentällä ja lähipelissä.

Valmistautuminen epäonnistui ja Amerikan joukkueen kaksi parasta pelaajaa hävisivät molemmat perjantain ottelut ja koko joukkue keräsi avauspäivästä vain puoli pistettä. Moraali oli matala ja Eurooppa jatkoi murskavoittoon 18 1/2 – 9 1/2.

Jos tieto pelipareista olisi tullut kuukausi ennen otteluita, Phil ja Tiger olisivat pystyneet valmistautumaan oikein ja Mickelsonin mukaan pelipari olisi saattanut toimia kentällä loistavasti.

Watson ei kuunnellut pelaajia

Toinen esimerkki tulee kapteeni Tom Watsonin roolista 2014 ottelussa. Heti ottelun jälkeen Mickelson ilmoitti, ettei pelaajien mielipidettä kuunneltu yhdessäkään päätöksessä. 

2014 Ryder Cup ottelun jälkeen luodun task force -komitean tehtävä oli antaa ohjat pelaajille kapteenin valinnasta ja kuunnella pelaajien mielipiteitä siitä, miten paras mahdollinen valmistautuminen saadaan aikaan. Näyttää siis siltä, ettei tämän viikon ottelun jälkeen jää jossiteltavaa. Amerikan joukkue on hyvin valmistautunut. 

 

Etsi luettavaa