Hyppää sisältöön

Phil Mickelsonille 18 perättäistä paria ensimmäistä kertaa koko uralla: ”Shokeeraava tilasto”

Phil Mickelson pelaa seuraavan kerran kotimaisemissaan San Diegossa

Nick Faldo varmisti uransa ensimmäisen major-voiton samalla reseptillä. Lefty ”onnistui” PGA Tourilla kierroksella joka oli hänelle uran 2 201.

Kaikki menestystä tavoittelevat pelaajat janovat kierroksia, jolloin tuloskorttiin ei tule yhtään bogia tai sitä isompaa tulosta.

Tällaisia kierroksia  syntyy pääkiertueilla yleensä kymmenissä laskettava laskettava määrä  kisaa kohden

18 perättäisen parin tekeminen, siis myös birkkujen ja kotkien välttäminen on luonnollisesti huomattavsti harvemmassa. Keski-arvot birkkujen määrälle ovat 2- 4,5 luokkaa kierrosta kohden.

Nick Faldon nimi on jäänyt tältä osin historiaan, sillä hän saavutti 1987 Muirfieldissa ensimmäisen major-voittonsa  (The Open) tekemällä sunnuntain kierroksella 18 paria.

Mickelsonin ensimmäisestä voitosta  30 vuotta

Phil Mickelson toimii isäntänä Kaliorniasssa meneillään olevassa PGA Tourin American Express -kilpailussa. Kisaa käydään kahdella eri kentällä.

Jo torstaina 50-vuotias legenda oli ajanut itsensä tulokselllisesti pussiin ja listan häntäpäähän (74,+2)

Perjantaina hän kiersi Pete Dyen suunnittelemaa PGA West Stadium Coursea.  Birdiet antoivat odotuttaa itseään.

Mickelsonin räiskyvästä pelityylistä ja epävarmoista avauksista johtuen hän tekee keskimääräistä enemmän bogeja ja tuplia etenkin muihin huippuihin verrattuna.

Nyt nekin jäivät tulematta. Kierrostulokseksi merkittin 72 ilman parista poikkeavia lukuja. Karsintarajan oikealle puolelle jäi matkaa seitsemän lyöntiä.

Kuultuaan siitä, että tämä oli hänen urallaan ensimmäinen 18 parin kierros, Mickelson oli hämillään.

”Todella shokeeraavaa. Yllättävää, sillä minä todellakin yritän osua väyliin ja keskelle viheiöitä tehdäkseni helppoja pareja”, Mickelson veisteli.

Kun ylläolevaa lausuntoa lukee toisenkin kerran, tulee mieleen se, että Mickelsonilla oli sitä antaessaan vahvasti pilkettä silmäkulmassa.

Tilastoharvinaisuus osuu ajankohtaan, joka on 30 vuotta ja yhdeksän päivää hänen ensimmäisen PGA Tourin kisansa päätöspäivän jälkeen.

Mickelson voitti ensi yrittämällään Tucson Openin tammikuun 13. vuonna 1991 pelattuaan vielä amatöörinä.

Perjantain kierros oli uran 2 201 pääkiertueella. Oletettavaa on, että ET:lla ja PGA Tourilla pelaajille osuu keskimäärin 18 parin kierroksia useammin kuin maailman parhaalle vasurille.

PGA West Stadium Coursella edellinen 18 parin kierros tehtiin samassa kisassa vuonna 2016.

Kilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Korean Sungjae Im.  

Tuloslista, PGA TOUR

Etsi luettavaa