Phil Mickelsonilla valtikka käsissään Champions Tourilla – kolmas voitto neljännessä kisassa

Miguel Ángel Jiménez (vas.) ja Phil Mickelson tarjosivat yleisölle hurjan taistelun voitosta sunnuntaina

50-vuotiaiden kiertueen kovimmat tähdet kokoontuivat Jacksonvilleen, Floridaan , jossa Lefty esitti avauspäivänä yhden uransa hurjimmistä sliceista draiverilla, ja kukisti sunnuntaina toisen suuren suosikin, Miguel Angel Jimenezin kahdella lyönnillä.

Phil Mickelson on golfille, PGA Tourille ja jatkossa entistä enemmän myös Champions Tourille painonsa arvoinen kultaa.  Keväällä hän voitti 50-vuotiaana kaikkien aikojen vanhimpana pelaajana majorin (PGA Championship), nousi isoon rooliin Ryder Cup -joukkueen apulaiskapteenina ja viimeisimpänä näyttönään saavutti sunnuntaina jo kolmannen voittonsa Champions Tourilla neljännessä kisassaan.

Mickelson vetää väkeä katsomoihin ja TV-ruutujen ääreen, sosiaalisessa mediassa hän on yksi monipuolisimmmista osaajista golfarien keskuudessa. Ryder Cupin kapteenius on 99 prosentin todennäköisyydellä tulossa hänelle jo Roomassa 2023, tai 2025 USA:ssa.

Oleellinen kysymys kuuluu, voittaako Mickelson vielä US Openin, joka puuttuu uran Grand Slamista? PGA Championshipin voitto antoi paitsi miehelle itselleen, myös medialle sekä suurelle yleisölle uskoa tämänkin toteutumiseen.

Timuquana Country Clubilla taistelu voitosta käytiin Mickelsonin ja Miguel Angel Jimenezin välisenä. Kaksi lyöntiä takana ollut espanjalainen pääsi sisääntulossa rinnalle, mutta Mickelsonin birdiet 15:lla ja viimeisellä toivat voiton lopulta kahdella lyönnillä.

”Saan olla kiitollinen siitä, että onnistuin tekemään nuo birdiet. Taistelu oli kovaa, ja päivä olosuhteiden osalta vaativa. Miguel Angel pelasi todella hyvää golfia”, Mickelson antoi tunnustuksen vastustajalleen.

Edelliset kaksi Champions Tourin ykköstilansa Mickelson saavutti jo edellisvuoden syksyllä. Kolmannessa kisassa sijoitus oli 20:s, kolmas voitto sunnuntaina neljännessä kisassa rikkoi taas useita Tourin ennätyksiä.
Mickelsonilla on tarkoitus pelata syksyn aikana ainakin kisoissa, joissa hän on hallitseva mestari. Mielenkiintoista on nähdä, joko hän lähtee tulevalla kaudella mukaan myös seniorisarjoissa ikäistensä majoreihin.

Jim Furykilla ja Phil Mickelsonilla oli yhdessa kilpailun johtajan kanssa hauskaa Furyk & Friends -tapahtuman onnistuttua erinomaisesti

GETTY IMAGES

Constellation FURYK & FRIENDS -kilpailun osallistujalistaja kärkikymmenikkö olivat täynnä nimimiehiä. Isäntä Jim Furyk jakoi Ernie Elsin kanssa neljättä sijaa, 64-vuotias Bernhard Langer nousi sunnuntain huippukierroksellaan seitsemänneksi Steve Strickerin rinnalle, 11:lta sijalta löytyvät Vijay Singh sekä Davis Love 111.