Hyppää sisältöön

Phil Mickelson valmis kauden majoreihin: ”Uskon yltäväni menestyksiin, joita kukaan ei tässä iässä ole saavuttanut”

Phil MIckelsonin ja caddienä toimineen veljen Timin juhlaa Kiawah Islandilla PGA Championshipin voiton jälkeen toukokuussa 2021. Kuva: Getty Images

Phil Mickelson voitti 50-vuotiaana PGA Championshipin. Seuraavien kolmen kauden aikana hänen tavoittteensa on voittaa vielä ainakin yksi major-turnaus.

Phil Mickelson pelaa perjantaista sunnuntaihin LIV Golf Seriesin kilpailua Arizonassa, Tucsonin kaupungissa. Paikka on sama, jossa hän nousi golfia seuraavien tietoisuuteen tammikuussa 1991 voittamalla 20-vuotiaana amatöörinä PGA Tourin kisan.

Häkellyttävän pitkällä urallaan ”Lefty” on voittanut 45 kertaa PGA Tourilla, näistä kuusi on majoreita. 50-vuotiaiden Champions Tourin kisoja hän on pelannut kuudesti, voittoja on neljä.

Pitkälle uralle mahtuu tavanomaista enemmän otsikoihin nousseita tapahtumia kentän ulkopuolella, jotka ovat tahranneet perhe-elämän arvoja aina korostaneen tähden mainetta.

Edelliskaudella Mickelson suututti sekä PGA Tourin johdon kuin myös LIV Golfin takana olevat Saudi-Arabian valtaapitävät lausunnoillaan, joiden johdosta hän piti taukoa kilpagolfista usean kuukauden ajan.

Palattuaan kisoihin pelit eivät ole kulkeneet, LIV Golfin kisoissa ja kahdessa pelaamassaan majorissa Mickelson jäi jonon jatkeeksi.

”Olen voimakkaampi kuin koskaan aiemmin”

Mickelson antoi tammikuun alussa haastattelun Sports Illustrated -lehdelle, jossa kaikkien aikojen vanhimpana major-voittoon yltänyt tähti uskoi alkaneen kauden kääntävän hänen kurssinsa uuteen nousuun.

”Olen fyysisesti vahvempi ja liikkuvuudeltani parempi kuin kertaakaan urani aikana. Painoni on samoissa luvuissa kuin yliopistoaikoina. Talvikausi meni mainiosti. Edellisvuoden tapahtumat ovat menneitä, katse on suunnattu tulevaan.”

”Sam Snead saavutti 50 vuotta täytettyään PGA Tourilla huomattavia menestyksiä. Minulla on 52-vuotiaana vielä paljon saavutettavaa. Pääsen kolmen vuoden ajan majoreihin. Tavoitteeni on nostaa voittojeni määrää myös majoreissa yhdellä, jopa kahdella”, Mickelson julisti haastattelussa.

LIV Golfin ohjelmassa on 14 kolmen kierroksen kisaa. Vaikka Mickelson ei pääse PGA Tourin kisoihin, portti on avoinna kaikkiin neljään majoriin.

Tucsonissa pelattavassa kilpailussa Mickelson (-5) on ennen viimeistä päivää kymmenentenä. Kärjessä oleva Marc Leishman (-11) on kuusi lyöntiä edellä.

Joukkuekilpailussa Mickelsonin kipparoima HyFlyers GC on toisena.

The Masters käynnistyy 2,5 viikon kuluttua. Mickelson on voittanut Augusta Nationalilla kolme kertaa.

Kauden ensimmäinen major on pienestä osallistujien määrästä ja kentän ominaisuuksista (leveä, lähipeli isossa roolissa) johtuen perinteisesti ollut Mickelsonille paras isoista kisoista.

Huomionarvoista Mickelsonin useissa voitoissa on se, kuinka hän on useasti kyennyt todella heikon menestyksen jälkeen valloittamaan major-voiton.

PGA Championship 2021 on tästä paras esimerkki. Edellisissä 16:ssa majorissa Leftyn paras sijoitus oli 18. Kiawah Islandilla saavuttamansa voiton jälkeen neljä viimeisintä ovat tuottaneet kolme karsiutumista ja yhden selvitetyn cutin (62.)

Ailahtelevasta menestyksestään huolimatta Phil Mickelson on kauden ensimmäisessä majorissa merkitty mies.

Kilpailun iäkkäin voittaja on edelleen Jack Nicklaus, joka kukisti Greg Normanin 46-vuotiaana kaudella 1986.
Golden Bear hätkähdytti myös 58-vuotiaana sijoittuen Augusta Nationalilla kuudenneksi.

Tulospalvelu LIV

Etsi luettavaa