Hyppää sisältöön

Phil Mickelson USA:n apulaiskapteeniksi Ryder Cupiin: ”Haluan auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin keinoin”

PGA Championshipin voittaja ei mahtunut Ryder Cupissa pelaavaan kokoonpanoon

Leftyn kutsuminen apulaiskapteeniksi vahvistaa merkittävästi hänen mahdollisuuksiaan toimia kapteenina vuoden 2023 ottelusarjassa Roomassa.

Steve Stricker vahvisti apulaiskapteeniosastooan 24.-26. syyskuuta Whiststling Straitssissa pidettävään Ryder Cupiin Fred Couplesilla ja Phil Mickelsonilla. Jo aiemmin mitat kisa-asuihin ovat antaneet mittansa Strickerin luottomiehinä Davis Love III, Jim Furyk sekä Zach Johnson.
Phil Mickelson on palvellut USA:n ”maajoukkueissa” Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa pelaajana yhteensä 24  kertaa vuosien 1994-2017 aikana, molempiin 12 kertaa.

Ryder Cupissa 1995-2018 sarja pelaajana oli katkeamaton, nyt se jatkuu apulaiskapeenina. 

“Olen ollut tiiviisti yhteydessaä Freddien ja Philin kanssa keskustellen tulevasta Ryder Cupista. Molemmilla on intohimoinen suhde kisaan ja tahtotila antaa kaikkensa joukkueen eteen. Olen ylpeä ja iloinen saadessani heidät mukaan tiimiini”, Stricker runoili medialle jaetussa tiedotteessa.  

Viekö Phil Mickelsonin tie Roomaan 2023?

Phil Mickelsonille Ryder Cup on tuottanut menestyksiä enemmän pettymyksiä. Hän lukeutuu siihen sukupolveen USA:n pelaajia, jotka ovat ottaneet ”kuokkaan” Euroopan tiimiltä kuokkaan lukemattomia kertoja, vaikka USA on poikkeuksetta lähtenyt Ryder Cupiin suosikkina. Ei ole liioiteltua ynnätä, että ottelusarja Eurooppaa vastaan on ollut Leftylle lähes häpeäpaalu ja musta aukko.

Mickelson on juhlinut voittoa vain kolme kertaa, tappioita on yhdeksän. Joukkueensa runkopelaajiin kuulunut tähti on lisäksi ollut pahasti vietävänä niin kaksinpeleissä , kuin nelipalloissa ja nelinpeleissä. 12:n ottelusarjan oma pistemäärä on vain 21,5. 
Voittoja hänellä  on 18, tappioita 21 ja tasapelejä seitsemän. 

Ryder Cupista muistetaan päällimmäisenä vuoden 2004 epäonnistunut Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin peluuttaminen parina, sekä 2014 ottelusarjassa kapteeni Tom Watsonin syyllistäminen huonosta valmistautumisesta ja johtamisesta jo ottelusarjan aikana. Tämän episodin jälkeen monet tahot epäilivät Mickelsonin polttaneen lopullisesti siltansa PGA:n ja PGA Tourin pomoihin ja tien kapteenistoon olevan tukossa.

Mickelson ei ole koskaan jättänyt mielipiteitään kertomatta. Varusteisiin liittyvissä sääntöasioissa hän otti viimeksi kantaa USGA:ta vastaan suunnitteilla olevaan draiverien varsien pituuden rajoittamiseen liittyen.

Apulaiskapteenin rooli tekee hänestä nyt hovikelpoisen. Voitto majorissa ensimmäisenä 50-vuotiaana kasvatti legendan asemaa ja suosiota kansan keskuudesssa entisestään.
Ryder Cupissa Phil Mickelson tulee varmasti olemaan apulaiskapteeneista seuratuin väriläiskä, jonka ulostuloja kuunnellaan tarkasti.

Nimeäminen nostaa Mickelsonin erittäin vahvaksi ehdokkaaksi Ryde Cup -kapteenin roolin vuodelle 2023. Tulevan kisan apulaiskapteeneista Davis Love III ja Jim Furyk ovat kapteenina jo toimineet. Fred Couplesin (61-v) juna on jostain syystä jo mennyt, hän on kipparoinut Presidents Cupissa, mutta on jumiutunut apulaiskapteeniksi Ryder Cupissa.

Vaihtoehtona Mickelsonille voidaan pitää Zach Johnsonia, jonka arvostus pelaajien keskuudessa on korkealla. Phil Mickelsonin syrjäyttämiseen hänestä tuskin on, jollei Lefty jostain syystä mieli Ryder Cupa -uralleen kruunausta USA:ssa 2025 pelattavassa ottelusarjasssa. 

Etsi luettavaa