Hyppää sisältöön

Phil Mickelson säväytti taikalyönnillään – nimesi jäätävän suorituksen jalkapallolegendan mukaan

Phil MIckelson on voittamut uransa kolmesta Champions Tourin kisasta kaksi

Phil Mickelson nousi otsikoihin Jim Furyk & Friends -kilpailun avauspäivänä Floridan Jacksonvillessa maagisella lyönnillään.

Alkukesästä ensimmäisenä 50-vuotiaana majorin (PGA Championshipin) voittanut Phil Mickelson pelaa ikäistensä tourilla vasta neljättä kisaansa. Kaksi ensimmäistä hän voitti vuoden 2020 toisella puoliskolla, kolmannessa sijoitus oli 20:s.

Constellation Jim Furyk & Friends -kilpailussa Timuquana Country Clubilla ”Lefty” jakoi yleisölle ja medialle parasta osaamistaan lyötyään avauspäivän yhden avauksistaan puiden katveeseen ”lähes tekemättömään” paikkaan 13:nnella.

Golf Channelin kommentaattori Billy Ray Brown, joka on pelannut pitkään PGA Tourilla, antoi tilanteesta varsin lohduttoman näkemyksen.

”Pallo on mäntymetsikön reunustalla. Mickelson pääsee svingaamaan, mutta puiden oksisto peittää näkymää. En usko hänen pääsevän siitä viheriölle.” 

Mickelson näkee ja kykenee kuitenkin toteuttamaan lyöntejä, jotka eivät tavallisen pelaajan, edes ammattilaisen mieleen juolahda. Hän tarttui driveriin, otti täyden svingin ja löi pallonsa hurjalla slicella keskelle väylää kuuden metrin päähän viheriöstä.

Bily Ray Brown ei häpeillyt väärää tilannearviotaan, vaan summasi  lähietäisyydeltä näkemänsä lyhyesti.

”Uskomatonta! Edes se ei riitä määritelmäksi lyönnille, jonka juuri näimme.”

Väylän jälkeen Brown kävi kysymässä Mickelsonilta, minkä nimen hän lyönnilleen antaisi?

”Käännä palloa haluamaasi suuntaan kuin Beckham (Bend it like Beckham)”, oli Phil Mickelsonin vastaus, jolla hän viittasi jalkapalloilija David Beckhamiin.

Lefty with a perfect driver off the pine straw!

What a shot from @PhilMickelson @FurykandFriends. pic.twitter.com/vEPgjRE03U

Taitoa ja rohkeutta Mickelsonilta ei ole koskaan puuttunut. On hyvä muistaa, että tuoreimmalla maailmanlistalla hän on 35. ja hallitseva PGA Championshipin voittaja.

Kolmen kierroksen kisassa Mickelson jakoi avauspäivän jälkeen kärkisijaa yhdessä Matt Gogelin (-6) kanssa ja eteni lopulta kisan voittoon.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa