Hyppää sisältöön

Phil Mickelson reagoi tylysti varren pituutta rajoittavaan sääntöön: ”Ketkä tässä oikein ovat tyhmiä?”

Phil Mickelson on voittanut viidesti majorin

Phil Mickelson ei ole innoissaan R&A:n ja USGA:n halusta rajoittaa golfmailojen varren pituutta merkittävissä kilpailuissa.

Golfin säännöistä vastaavat R&A ja USGA julkistivat eilen uuden paikallissäännön, joka mahdollistaa merkittävien amatöörikilpailuiden ja ammattilaiskiertueiden järjestäjien, kuten European Tourin ja PGA Tourin, rajoittaa golfmailan varren pituuden 46 tuumaan.

Varsinaisissa golfsäännöissä golfmailan varren maksimipituus säilyy edelleen 48 tuumassa. Tämä sääntö ja uusi paikallissääntö eivät kosketa puttereita.

Paikallissääntö on lajin kattojärjestöjen vastaus huippuammattilaisten koko ajan piteneviin golflyönteihin.

Vaikka kyseessä on vain optio, pidetään todennäköisenä, että ensi vuoden alusta lähtien voimaan astuva sääntö otetaan käyttöön pääkiertueilla ja majoreissa.

R&A vastaa The Openin järjestelyistä ja USGA puolestaan US Openista, joten luulisi, että ainakin näissä kilpailuissa paikallissääntö aiotaan ottaa käyttöön.

Suurista kiertueista PGA Tour ja LPGA-kiertue ovat ottamassa paikallissäännön käyttöönsä heti vuodenvaihteen jälkeen.

”Kuka tässä oikein on tyhmä?”

PGA Tourin pitkälyöntisin pelaaja Bryson DeChambeau on puhunut ajatuksesta kokeilla 48-tuumaista draiveria myös kilpailuissa, mutta on toistaiseksi tyytynyt lyhyempään mailaan.

Sen sijaan Phil Mickelson käytti peräti 47,5-tuumaista draiveria voittaessaan aiemmin tänä vuonna PGA Championshipin. ”Lefty” ei luonnollisestikaan ollut uudesta säännöstä kovinkaan innoissaan.

Mickelson lainasi twiitissään Forest Gump -elokuvasta tuttua elämänviisautta: ”Stupid is as stupid does.”

Sanonnan merkityksen voisi suomentaa näin: älykäs ihminen, joka tekee tyhmiä asioita, on silti tyhmä.

Sen kirjoitettuaan jälkeen Mickelson laukoi varsinaisen kysymyksensä tai oikeastaan mielipiteensä.

”Ovatko amatöörit, jotka yrittävät parhaansa rajoittaakseen ammattilaispeliä, niitä tyhmiä tässä. Vai ovatko sittenkin tyhmiä ammattilaiset, jotka antavat amatöörien ohjata heitä”, Mickelson tviittasi.

”Mitä merkitystä on parilla tuumalla?”

Mickelson ei ole ainoa pelaaja, joka ei ole kovinkaan innostunut ajatuksesta, että draiverien pituutta rajoitettaisiin.

Lee Westwood esimerkiksi kysyi, mitä merkitystä on parilla tuumalla. Justin Thomasin mukaan kyse on lähinnä lillukanvarsista. Mieluumin hän kieltäisi käsivartta vasten tuettavan putterin.

”Minusta fakta, että on vain muutamia pelaajia, jotka käyttävät pitkiä draivereita, puhuu puolestaan. Se ei ole oikeasti niin suuri etu. On paljon vaikeampaa lyödä suoraan”, Thomas perusteli.

Merkittävää uudessa säännössä on se, että sen katsotaan olevan ensimmäinen askel kohti aikaa, jolloin ammattilaiset ja amatöörit pelaavat golfia eri säännöin.

Juttua korjattu ja täydennetty: PGA Tourin ja LPGA-kiertueen edustajat ovat ilmoittaneet ottavansa paikallissäännön käyttöönsä.

Etsi luettavaa