Hyppää sisältöön

Phil Mickelson otti käyttöön 48 tuumaisen draiverin: ”Lisää pituutta menettämättä tarkkuutta”

Phil Mickelson voitti PGA Championshipin jo 2005

Phil Mickelson oli PGA Championshipissa kahtena ensimmäisenä päivänä paras draivaaja hänelle räätälöidyllä työkalulla.

Phil Mickelson (70-69,-5) ja Louis Oosthuizen (71-68,-5) jakavat johtopaikka Kiawah Islandin Ocean Coursella ennen viikonloppua. Mickelson nousi aamupäivän toisella ysillä (kentän 1-9 hänelle) perjantaina viiden birdien myötä johtoon, Oosthuizen tuli rinnalle iltapäivällä kierroksen parhaalla tuloksella 68,-4, johon ylsi myös neljänneksi noussut Mastersin sankari Hideki Matsuyama (-3). 
Kolmatta sijaa pitää hallussaan kisan kaksinkertainen voittaja Brooks Koepka (-4). 
Ocean Course oli perjantaina varsin brutaali testi maailmanhuipuille, tulosten keskiarvo oli päälle 76:n lyönnin.

Jatkoon pääsi tuloksella +5. Kun kärkimiehet lähtevät matkaan vasta myöhään iltapäivällä, on melkoinen osa jo pelannut kokonaan, tai osan kierroksestaan.

Kaksi ensimmäistä kierrostaan Mickelson pelasi PGA Championshipin aiempien vuosien sankarien, Padraig Harringtonin ja Jason Dayn kanssa.

Takaa-ajajilla on mahdollisuutensa, eikä näköpiirissä ole yksittäisen pelaajan karkaamista omille luvuilleen, kuten  kävi Rory McIlroyn (8 lyönnin voittomarginaali) kohdalla samalla kentällä 2012. 

Draivitilaston kärkeen uudella mailalla

Phil Mickelson on läpi uransa tunnettu rohkeudestaan kokeilla erilaisia mailoja, etenkin wedgejä sekä draivereita. 
PGA Championshpiin hän otti matkaan, kuten on tehnyt monasti aiemminkin, kaksi draiveria. 
Taylor Maden 11 asteinen Mini Driver on mukana tiukempiin paikkoihin.

Väyläpuita tai hybridejä ei bägissä tällä viikolla ole, raudoista jykevin on rautakolmonen.

Uutuus bägissä on Callawayn Epic Speed, jonka nostokulma on kuusi astetta ja varren pituus (47,9 tuumaa) hipoo sallittua rajaa (48 tuumaa).

Phil Mickelson on hänelle oudolla paikalla draivitilaston kärjessä. Tarkkuuden osalta vasurin nimi löytyy useimmiten listan toiselta puoliskolta.

Phil Mickelson on hänelle oudolla paikalla draivitilaston kärjessä. Tarkkuuden osalta vasurin nimi löytyy useimmiten listan toiselta puoliskolta.

GETTY IMAGES

Saman mittaisia keppejä on Tourilla toki nähty jo 1990-luvulla, mutta mitasta saatava hyöty tarkkuuden menettämisen kustannuksella ei ole noussut pidempiaikaiseksi ratkaisuksi tähdille.

Mickelson nousi draivitilaston kärkeen avauksissa (Strokes Gained off the tee).
Avausten keskimitaksi tuli 298 jaardia, 271 metriä ja tarkkuuskin oli kiitettävää.

”Epic Speedin räätälöinnissä Mickelsonilla työskentelimme kuin olisimme tekemisissä pituuslyöntikisaan valmistautuvan pelaajan kanssa”, valotti Gerritt Pon,  joka toimii Callawaylla huipuille mailoja tuottavassa yksikössä asiantuntijana.

”Hän  käyttää Epic Speedia saavuttaaksen lisää pituutta.  Mickelson on siitä erikoinen pelaaja, että hän ei käytännössä menetä tarkkuutta lyödessään normaalia pidemmällä draiverilla, mutta saa sillä pituutta”, Pon jatkoi Pgatour.com-sivustolla.

”Mickelson pyrkii lyömään palloa korkemmasa kaaressa kuin normimittaisella. Hän saa sillä helpommin drawta välttäen missit vasemmalle, spinnin määrä jää alhaiseksi. Drawta lyödessä se on alle 2000:n , fadelläkin alle 2400:n”, Pon listaa.

Mickelson & PGA Championship – menestystä jo vuodesta 1993….

Phil Mickelson täyttää kesäkuun puolivälissä 51 vuotta. Edellisen kerran 50+ ikäinen pelaaja on johtanut majoria kahden kierroksen jälkeen 2012  Mastersissa ( Fred Couples). 

PGA Championshipiin Mickelson sai jo neljällä ensimmäisellä osallistumiskerrallaan 1990-luvun alkupuoliskolla hyvän otteen sijoittumalla kolmasti kymmenen joukkoon neljällä yrittämällä. Voiton hän saavutti 2005 ja oli kiinni toisessa ykköstilassa viimeiselle reiälle asti 2014, jolloin Rory McIlroy illan pimetessä nousi voittoon.

Menestys on viimeisen vuoden ajan kiertänyt Mickelsonia PGA Tourilla. Hän oli elokuussa 2020 WGC:n kisassa hienosti toinen, se on ainut sijoitus 20:n joukkoon. Kärjessä pysyminen lauantain jälkeen olisi pienoinen yllätys, vaikka hänellä on totutusti yleisön vahva tuki takanaan.

Louis Oosthuizen on jäänyt kakkoseksi kaikissa neljässä majorissa, sekä Players Championshpissa ja WGC:n reikäpelikisassa

Louis Oosthuizen on jäänyt kakkoseksi kaikissa neljässä majorissa, sekä Players Championshpissa ja WGC:n reikäpelikisassa

GETTY IMAGES

Louis Oosthuizenin uskomaton voitottomuus PGA Tourin USA:n kilpailussa ( Open Championshipin voitto 2010) sai jatkoa huhtikuussa, jolloin hän jäi uusinnan jälkeen Charl Schwartzel parinaan kakkoseksi Tourin ainoassa nelinpelikisassa.

Kärkiparia suurempi suosikki PGA Championshipin voittajaksi on polvivamman kanssa edelleen kipuileva Brooks Koepka (-4).

Tuloslistan kärkipäässä on jo kisan puolivälissä pääsääntöisesti tähtiä sekä vahvaa lyöntitaitoa omaavia kohden huippua eteneviä kykyjä. 

Ocean Course on ollut odotusten mukaisesti kivikova ja reilu testi. Jyvät erottuvat akanoista jo kenttäpelissä, eikä kisailua käydä pelkästään wedge ja putteri aseina. 

  • Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kolmanen päivän tapahtuma klo 20.00-02.30
  • Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentaattorina toimii Timo Karvinen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa