Hyppää sisältöön

Phil Mickelson jyrää Champions Tourilla – seuraavaksi kommentaattoriksi Bryson DeChambeaun ja Brooks Koepkan The The Matchiin

Bernhard Langer (vas.) on Champions Tourin vanhin pistelistan kuningas

Vasurin voitto varmisti Bernhard Langerille koko kauden kuninkuuden. 64-vuotias saksalainen alitti kolmannella kierroksella ikänsä tuloksella 63.

Phil Mickelson on ottanut jäätävän kovalla voittoprosentilla Champions Tourin haltuunsa. Sunnuntaina hän voitti kauden 2020-2021 finaalikisan toisessa kotikaupungissaan Phoenixissa. Ykköstila oli neljäs kuudessa kilpailussa. Samaan on yltänyt aikoinaan, reilut 30 vuotta sitten, vain Jack Nicklaus.

Päättyneen tuplakauden kaikki 39 kisaa kiertänyt Bernhard Langer kruunattiin kuitenkin pistelistan ykköseksi.Langerin selkä äityi huonoksi jo toisena päivänä, tästä huolimatta hän sijoittui 19:ksi, jolla varmisti kuudennen tittelinsä. Langer ”sinnitteli” loppuun asti tyylikkäästi, sillä hän tarvitsi vähintään 32:n sijan pistelistan kuninkuuteen. Kolmantena päivänä hän alitti ikänsä pelaamalla 63,-8.

Mickelson lähti päätöskierrokselle kolme lyöntiä Jim Furykia jäljessä, mutta ohitti tämän sisääntulossa lyötyään taululle tuloksen 65.-6. Kokonaistulokseksi kertyi 265,-19 jolla Steven Alker jäi lyönnin päähän.

Tulospalvelu

   

Lefty tähdittää Bryson DeChambaun ja Brooks Koepkan haasteottelua

Alkukesästä kuudennen majorinsa lähes 51-vuoden iässä PGA Championshipissa saavuttanut Phil Mickelson tuo väriä ja asiantuntemusta Bryson DeChambeaun ja Brooks Koepkan väliseen The Matchiin. Hän toimii kommentaattorina perjantaina 26.11 käytävässä  12-reikäisessä haasteottelussa. Kaverikseen hän saa studioisännän lisäksi koripallolgenda Charles Barkleyn.

Bryson DeChambeaun (vas.) ja Brooks Koepkan (oik.) välisessä ottelussa tullaan varmuudella näkemään erikoiskilpailuja, pitkiä avauksia ja verbaalista piikittelyä kilpakumppania kohtaan

Bryson DeChambeaun (vas.) ja Brooks Koepkan (oik.) välisessä ottelussa tullaan varmuudella näkemään erikoiskilpailuja, pitkiä avauksia ja verbaalista piikittelyä kilpakumppania kohtaan

GETTY IMAGES

Mickelson kukisti Tiger Woodsin alkuperäisessä The Matchissa marraskuussa 2018, ja on ollut mukana myös kolmessa tätä seuranneessa ottelussa, joista kaksi viimeistä on pelattu kahden parin välisenä scramblena.

Heinäkuussa 2021 Mickelson hävisi Tom Brady parinaan Bryson DeChambeaulle ja Aaron Rodgersille.
Kommentaattorin pesti ei ole Mickelsonille ensimmäinen. Hän vieraili jo 2020 PGA Championshipissa studiossa 90 minuutin ajan Jim Nantzin ja Nick Faldon kumppanina.

The Matchissa Mickelson pääsee varmuudella vetämään huomattavasti suurempaa roolia, ja tuomaan asiantuntemustaan esiin ottelussa, jossa bighitterit ottavat toisistaan mittaa Las Vegasissa Wynn Golf Clubilla.    

Etsi luettavaa