Hyppää sisältöön

Phil Mickelson jää pois PGA Championshipista: ”Olisimme toivottaneet hänet tervetulleeksi”

Phil Mickelson jätti vapaaehtoisesti väliin jo The Mastersin huhtikuussa. KUVA: GETTY IMAGES

PGA of America ilmoitti perjantaina, että kilpailun hallitseva mestari on päättänyt vetäytyä torstaina käynnistyvästä majorista.

Kauden toiseen majoriin muiden pelaajien tapaan osallistumisensa aiemmin vahvistanut Phil Mickelson on muuttanut mielensä, ja päättänyt olla pelaamatta Southern Hills Country Clubin kentällä Tulsassa, Oklahomassa.

Mickelsonilta ei ole toistaiseksi tullut omaa tiedotetta aiheeseen liittyen.

Edellisvuonna Mickelsonista tuli 50 vuoden iässä kaikkien aikojen vanhin major-voittaja Kiawah Islandilla.

Hän jätti viimeisenä päivänä Brooks Koepkan ja Louis Oosthuizenin kahden lyönnin päähän ja villitsi yleisön kisapaikalla, sekä myöhemmin sosiaalisessa mediassa.

”Me olisimme toivottaneet hänet tervetulleeksi kilpailuun”, PGA of America julisti asiaa koskeneessa tiedotteessaan.

Major-voittajien vetäytyminen voiton puolustamisesta on hyvin harvinaista. Reilun 60 vuoden aikana Mickelson on viiides.

Art Walll jäi pois edelllisvuonna vottamastaan Mastersista keväällä1960.

US Openin 1999 Phil Mickelsonin nenän edestä vienyt Payne Stewart kuoli vain pari kuukautta myöhemmin lento-onnettomuudessa.

Tiger Woods ei päässyt polvileikkauksensa vuoksi 2008 puolustamaan PGA Championshipin voittoa.

Rory McIlroyn vetäytyminen 2015 The Openista johtui myös jalkavammasta, jonka hän sai pelattuaan ystäviensä kanssa jalkapalloa.

MIckelson on ilmoittanut pelaavansa kesäkuuun 9.-11. päivinä LIV Golf Seriesin kisassa Centurion Clubilla Lontoossa.

Onko kirjassa uusia paljastuksia?

Toimittaja Alan Shipnuckin kirja Phil Mickelsonista ilmestyy tulevalla viikolla ennen PGA Championshipin käynnistymistä.

Shipnuckin vuotamat keskustelut Mickelsonin kanssa liittyen tämän rooliin uuden golfkiertueen synnytttämisessä johtivat alkukeväästä Leftyn vetäytymiseen kilpagolfista.

Shipnuckin kirjan odotettua sisältöä ovat hänen osittain jo avaamansa väitteet Mickelsonin taloudellisista ongelmista tämän hävittyä vedonlyönneissä neljän vuoden jaksossa jopa 40 miljoonaa taalaa.

Mickelsonin luottamuksen pettänyt kirjailija on hyvinkin voinut jättää yhden tai useampia kärkiä tuotteensa myyntiä edistämään.

m

Phil Mickelson on viimeksi osallistunut kilpailuun helmikuun alussa Saudi-Arabian Jeddahissa.

Etsi luettavaa