Hyppää sisältöön

Phil Mickelson hyytyi Pebble Beachin kovassa tuulessa: ”Väärät arviot veivät mahdollisuuteni”

Phil Mickelsonin askelmerkit sekosivat kesken kierroksen

Kanadan Nick Taylor piti paikkansa AT&T Pro-Amin kärkipaikalla. Lefty putosi kolmanneksi , mutta näki paljon positiivista kahden viimeisen kisansa esityksissä.

Lyönnin takaa-ajoasemasta kierrokselleen lähtenyt Phil Mickelson pelasi pelasi Pebble Beachissa seitsemän ensimmäistä reikää upeasti kolme alle. Kärkipaikkakin oli alkuvaiheilla ulottuvilla, mutta edellä ollut Nick Taylor puttasi mahtavasti ja teki eaglen kuudennella lyömällä bunkkerista reikään.

Mickelsonin alamäki alkoi kahdeksannelta jossa hän tyri viheriön vierestä tuplan. Viimeiset 11 reikää Mickelson pelasi varsin heikosti neljä yli parin. Kova tuuli käy osaselitykseksi, mutta maailmantähti pehmeni täysin tilanteessa, jossa myös Taylor osoitti haavoittuvuutensa.

Kanadalainen kukisti viidesti aiemmin Pebble Beachissa juhlineen vasurin viidellä lyönnillä, kärkiparin väliin toiseksi kiilasi Kevin Streelman. Streelman ja amerikkalaisen jalkapallon tähti Larry Fitzgerald voittivat pro-am sarjan toisen kerran kolmen vuoden aikana.

“Minulle tuli vaikeuksia kovan tuulen vuoksi. Teimme muutamia vääriä arvioita. Epäonnistumisesta huolimatta keskittymiseni oli erittäin hyvällä tasolla. Kaksi viimeistä kisaa (2×3:s) ovat antaneet uskoa niiden asioiden kehittämiseen joiden parissa olen työskennellyt”, Phil Mickelson kertoi mediatilaisuudessa.

”Oleellista on myös se, että minulla on erittäin hauskaa harjoitellessani ja kentällä. Se, että olen päässyt taas pelaamaan voitosta nostattaa myös mielialaa.”

Phil Mickelsonille toiselta sijalta kolmanneksi johtaa suurella todennäköisyydellä myös siihen, että hän ei pääse mukaan Meksikossa pelattavaan kauden ensimmäiseen WGC:n osakilpailuun, johon otetaan mukaan maailmanlistan 50 ensimmäistä. Mickelson nousi Meksikossa suureksi yleisönsuosikiksi voitettuaan kisan 2018.

31-vuotiaalle Nick Taylorillle voitto oli kymmenvuotisen ammattilaisuran toinen PGA Tourilla. Amatöörien maailmanlistalla puolen vuoden ajan ykkösenä ollut Taylor katkaisi USA:n pelaajien pitkän voittoputken Pebble Beachissa. Edellinen AT&T:n ulkomaalaisvoittaja oli Vijay Singh vuonna 2004.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa