Hyppää sisältöön

Phil Mickelson huolissaan US Openin kenttävirityksestä: ”Vain sade voi pelastaa Pebble Beachin kisan”

Rory McIlroy on karsiutunut molemmissa Pebble Beachin kisoissaan

Phil Mickelson ei säästele mielipiteitään lytätessään US Openin järjestelyistä vastaavaa USGA:ta. Edellisvuonna vasuri turhautui viheriöiden kovuuteen ja puttasi liikkuvaa palloa.

Phil Micklelsonin osalta hiekka tiimalasissa juoksee vuosi vuodelta väärään suuntaan US Openin suhteen. Kuusi kakkostilaa on plakkarissa,  Grand Slamiin oikeuttava voitto vain puuttuu.

Kesäkuussa ”Lefty” täyttää 49 vuotta ja tavoittelee voittoa Pebble Beachissa, jossa hän on yltänyt ykköseksi viidesti PGA Tourin tavallisessa kisassa. Edellisen kerran kuluvan vuoden helmikuussa.

Torstaina pelattuaan ensimmäisen kierroksen (70,-2, 23.) Jack Nicklauksen kutsukisassa, Mickelson avasi mediatilaisuudessa sanallisen arkkunsa USGA:ta kohtaan.

”Olen pelannut US Openin 27 kertaa. Joka ainut kerta he (USGA) ovat pilanneet kentän silloin kun ei ole satanut. Vain sateinen keli pystyy pelastamaan kisan heidän hölmöilyiltään”, Mickelson jyrisi viitaten ensisijaisesti kivikoviin väyliin ja etenkin viheriöihin.

”Näin on tapahtunut koko sen 30 vuoden jakson aikana jolloin minä olen ollut mukana, ja 30 vuotta ennen sitä. Uskon, että me kaikki mukana olevat pelaajat toivomme US Openiin sadetta”, Mickelson jatkoi vuodatustaan.

Mickelson on itsekin myöntänyt, että hänen metsästyksensä US Openin voiton osalta alkaa olla loppusuoralla.

”Täytän pian 49 vuotta. Minulla on edessäni  ehkä kaksi hyvää mahdollisuutta, tämä ja seuraavalla kaudella Winged Footin kentällä pelattava US Open. Kun vain yksi major puuttuu listaltani, se tuo painetta mukaan”, Mickelson muistutti mediaa torstaina.

Edellisvuoden kisassa hän pelasti kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 77-69. Kolmannella putit eivät uponneet ja kierroksen toisella puoliskolla Mickelsonilta paloi käämi. Hän puttasi liikkuvaa palloa ja sohi tuloksekseen lopulta 81 lyöntiä. Mickelson näytteli kovaa kaveria henkisen oikosulkunsa jälkeen. Muutaman päivän jälkeen hän pyysi median kautta anteeksi tapahtumaa, josta selvisi kahdella penaltilla.

Viimeisen viiden vuoden aikana Mickelsonin paraskin sijoitus US Openissa on 28:s neljällä yrittämällä. Kauden 2017 kisan hän jätti väliin tyttärensä valmistujaisjuhlien vuoksi.

Pebble Beachissa on pelattu US Open vuodesta 1972 alkaen viisi kertaa, ohessa voittajien lista:

1972 Jack Nicklaus

1982 Tom Watson

1992 Tom Kite (Mickelson MC)

2000 Tiger Woods (Mickelson 16:s)

2010 Graeme McDowell (Mickelson 4.)

Etsi luettavaa