Hyppää sisältöön

PGA:n ja Golfliiton yhteistyö jatkuu – yksi tavoitteista on saada Finnish Tour osaksi Nordic Leagueta

Oliver Lindell osallistui koronakaudella 2020 myös Finnish Tourin kilpailuihin. Vuonna 2016 hän sijoittui Nordic Leaguen rankingissa toiseksi.

Suomen Golfliitto ja PGA ovat sopineet kolmen vuoden yhteistyösopimuksen, jonka aikana pyritään kehittämään kilpagolfia ja valmennusta.

Suomen Golfliitto ja Suomen PGA haluavat kehittää suomalaista kilpagolfia ja golfvalmennusta yhdessä. Järjestöt ovat sopineet vuoden 2023 loppuun asti ulottuvasta yhteistyöstä, jonka keskiössä ovat koulutustoiminnan ja Finnish Tourin kehittäminen.

Finnish Tour kuuluu Suomen PGA:n omistamalle Suomen Golfkiertue Oy:lle. Uuden yhteistyösopimuksen myötä Golfliitosta tulee yksi kiertueen pääyhteistyökumppaneista.

”Finnish Touria halutaan kehittää yhdessä entistä kilpailukykyisemmäksi ja saada se osaksi pohjoismaista satelliittikiertue Nordic Leagueta. Kaudella 2021 tavoitteena on saada kaksi yhteiskilpailua Suomeen”, Golfliiton tiedotteessa kerrotaan.

Nordic Leaguen kautta on mahdollisuus nousta Challenge Tourilla, sillä joka vuosi kiertueen kolme parasta pelaajaa saa paikan European Tourin haastajatasolla.

Palkintopotit Nordic Leaguessa on kymmenia tuhansia euroja, kun Finnish Tourilla ammattilaisille jaetaan tyypillisesti yhteensä 10 000 euroa per kilpailu.

Koulutuksen joustavuutta lisätään

Golfjärjestöt kehittävät jatkossa yhdessä myös golfvalmentajakoulutusta. Järjestelmää uudistetaan parhaillaan, ja uuden sopimuksen myötä vastuunjakoa selkeytetään. Aiemmin Golfliitto on vastannut alemman tason koulutuksista ja PGA:n vastuulla on ollut golfvalmentajan tutkintoon tähtäävät opinnot.

Tiedotteen mukaan Golfliiton ja PGA:n yhteinen johtoryhmä käy läpi koulutusten rakenteet ja sisällöt sekä sisällöntuotannon. Nykyisestä viidestä golfvalmentajatutkintoon johtavasta portaasta siirrytään kolmeen, ja joustavuutta lisätään.

Valtakunnallisesti osaamisen kehittämiseen panostetaan alueellisilla ohjaaja- ja valmentajakoulutuksilla. Golfliitto myös tukee PGA:ta jäsentensä jatkokoulutusten järjestämisessä.

”Olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu ja jalostuu entisestään. Viimeiset kolme vuotta ovat sujuneet hyvin ja odotamme innolla seuraavaa kolmivuotiskautta. Golfopettajien koulutus on yksi lajin tärkeimmistä osa-alueista joka hyödyttää koko golfyhteisöä, niin huipulle tähtääviä kuin aivan golfharrastuksen alussa olevia golfareita. Näemme asian Golfliiton kanssa samalla tavalla ja panostamme jatkossakin golfopettajien ja -valmentajien osaamiseen”, Suomen PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen kertoo tiedotteessa.

”Yhteistyön syventyminen on hieno asia. Sopimuksen molemmat kärjet tukevat kilpagolfin top50-tavoitetta. Vahvan pelaajapolun lisäksi on myös tärkeää, että koulutustoiminta kohtaa kilpaurheilun tarpeet. Kansainväliseen vaatimustasoon perehtyminen ja osaamisen rakenteisiin saaminen ovat merkittävässä roolissa, ja tähän tullaan kohdistamaan myös OKM:n tehostamistukea”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen summaa.

Etsi luettavaa