Hyppää sisältöön

PGA Tourin tuittupää vaihtoi kansallisuutensa – todennäköisyys päästä olympialaisiin kasvoi huimasti

Rory Sabbatini on värikäs pelaaja.

Rory Sabbatini on kovaa vauhtia menossa Tokion-olympialaisiin Slovakian lipun alla, vaikka se ei ollut syy kansallisuuden vaihtamiselle.

Muistako vielä Rory Sabbatinin, tuon PGA Tourin tuittupään, jolla malttinsa menetettyään sortui erilaisiin vähemmän mairitteleviin tempauksiin golfkentällä.

Sabbatini kaivoi verta nenästä muun muuassa Tiger Woodsin kanssa, ja hänellä on ollut kahnauksensa myös Ben Cranen, Vijay Singhin ja Sean O’Hairin kanssa.

Kuusinkertainen PGA Tour -voittaja edusti Etelä-Afrikkaa viisi kertaa World Cupissa ja pelasi vuonna 2009 Presidents Cupissa. Nykyään hän kuitenkin ei enää kuitenkaan tunnusta Etelä-Afrikan värejä, vaan mies on vaihtanut kansallisuuttaan.

Hänen toinen vaimonsa on kotoisin Slovakiasta, jonka kansallisuuden hän sai viime vuoden lopulla. Sabbatinilla on nyt hyvä mahdollisuus päästä pelata Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

Sabbatini on tuoreessa olympiarankingissa 50:ntenä, kun 60 parasta pääsee mukaan pelaamaan mitaleista. 

Maakiintiö on kaksi per maa paitsi siinä tapauksessa jos yhdellä maalla on enemmän pelaajia maailmanlistan kymmenen parhaan joukossa. Tällöin kisoihin voi päästä neljä pelaajaa yhdestä maasta.

Mikäli Sabbatini edustaisi Etelä-Afrikkaa, hän voisi todennäköisesti unohtaa Tokion-kisat, sillä tällä hetkellä hän on maailmanlistalla sijalla 216, ja hänen edellään olisi 14 eteläafrikkalaista pelaajaa. Nyt hän on Slovakian selvä ykköspelaaja.

Sabbatinin mukaan olympiakisoihin pääsy ei ollut ensisijainen syy vaihtaa kansallisuutta.

”Halusin tukea vaimoani ja poikapuoltani ja avata ovia golfin kehitykselle Slovakiassa”, Sabbatini perusteli alkuvuonna päätöstään vaihtaa kansallisuutta.

Parhaillaan uusslovakialainen pelaa Valspar Championshipiä ja on kisassa yhdeksäntenä tuloksella -3. Turnaus tuntuu sopivan hänelle, sillä hänen edellinen top 10 -sijoituksensa PGA Tourilta on vuoden takaa samasta kisasta, jolloin hän sijoittui viidenneksi.

Kisan kärjessä ovat kahden kierroksen jälkeen Paul Casey ja Austin Cook, jotka ovat tuloksessa -6.

Tulospalvelu

 

 

Etsi luettavaa