Hyppää sisältöön

PGA Tourin tarkimmat lähestymiset eivät riitä – Henrik Stensonin lähipeli sakkaa

Henrik Stenson on sitoutunut osallistumaan kilpailuun kolmena ensimmäisenä vuotena

Kylmä putteri ja tarkkuuden puute viheriön ympärillä pitävät Ruotsin menestyksekkäimmän tähden poissa kärkitaistoista

Henrik Stenson pelasi torstaina PGA Touriin kuuluvassa AT&T  Byron Nelson-kilpailussa varsin hyvän tuloksen, 67, neljä alle parin. Kärkeen on matkaa neljä lyöntiä ja mahdollisuudet kauden ensimmäiseen top-10 sijoitukseen lyöntipelissä ovat olemassa.

Haasteet Stensonilla ovat olleet kauden mittaan pitkälti viheriöillä ja niiden ympäristössä.

Avauskierroksella hän oli sekä putin että lähipelin tilastoissa keskivertoa heikompi, mikä ei käytännössä anna mahdollisuuksia huipputuloksiin.  Kauden keskiarvoissa tilanne on näissä tilastoissa tismalleen sama.

 Tiiauspaikoilta 43-vuotias konkari osui väylään 13 kertaa 14:sta, mutta jäi pituudessa spoonia paljon käyttäessään pommittajille varsin paljon ( ka. 249 metriä).

Lähestymisissä Stenson johtaa koko PGA Tourin tilastoa. Hän voittaa keskivertopelaajaa tässä osiossa yli 1,2 lyöntiä kierrosta kohden. Ohessa Stensonin työnäyte torstailta…

Maailmanlistalla Stenson on tullut alaspäin hurjaa kyytiä jo pitkälti toista vuotta, eikä käännettä parempaan ole tapahtunut orastaneista hyvistä jaksoista huolimatta.  Teksasissa pelattavassa PGA Championshipin ”kenraaliharjoituksessa” Stenson hakee paitsi menestystä, myös itseluottamusta kauden toiseen majoriin.

Open Championshipin vuoden 2016 voittaja on sijoittunut PGA Championshipissa kahdesti kolmanneksi ja yhteensä viisi kertaa seitsemän joukkoon. 

Byron Nelsonin kisaa johtaa Denny McCarthty (-8). Brooks Koepka (-6) on neljäntenä.

Etsi luettavaa