Hyppää sisältöön

PGA Tourin tähti hakee apua alkoholiongelmaansa: ”En selviä tästä ilman ammattiapua”

Chris Kirk pelasi toistaiseksi viimeisen kilpailunsa toissaviikolla New Orleansissa

Neljä kertaa PGA Tourilla voittanut Chris Kirk vetäytyy tauolle, jonka aikana hän aikoo selättää päihdeongelmansa.

Keskiviikkona 34 vuotta täyttänyt USA:n Chris Kirk on viimeisin päihdeongelmainen, joka on oma-aloitteisesti tullut ulos kaapistaan.

Kirk julkaisi tiistaina Twitterin kautta tiedotteen, jossa kertoi pitkään jatkuneesta alkoholin käytöstä ja masennuksesta.

”Uskoin pystyväni kontrolloimaan niitä, mutta muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen olen ymmärtänyt, etten kykene siihen yksin. Jään tauolle PGA Tourilta selvittääkseni nämä ongelmat. En tiedä milloin palaan, ensimmäinen tavoitteeni on olla läheisilleni se mies ja isä, jonka he ansaitsevat”, Kirk kirjoitti.

Chris Kirk on pelannut PGA Tourilla vuodesta 2011, voittanut neljä kertaa ja ollut parhaimmillaan maailmanlistalla 16. vuonna 2014. Hän pelasi USA:n Presidents Cup -joukkueessa syksyllä 2015.

Alamäki kuluvalla kaudella on ollut jyrkkää, Kirk on karsiutunut kahdeksan kertaa 11:sta, eikä hänellä ole yhtään sijoitusta kärkikymmenikköön.

Vain kolme kuukautta sitten PGA Tourilla kuusi kisaa voittanut nykyinen Champions Tourin tähti Rocco Mediate avautui haastattelussa kertoen käyttäneensä alkoholia lähes koko uransa ajan myös kilpailupäivinä. Mediate uusi Tiger Woodsin kanssa US Openin voitosta kaudella 2008 ja hävisi tälle 91 reiän taiston jälkeen. Mediate ilmoitti haastattelussa päässeensä kuiville lokakuussa 2017.

Etsi luettavaa