Hyppää sisältöön

PGA Tourin lähetysoikeudet siirtyvät tulevaisuudessa Eurosportille

Discovery ja PGA Tour ovat solmineet kattavan yhteistyösopimuksen kiertueen televisioinnista. Sopimus astuu maailmanlaajuisesti voimaan vuoden 2019 alusta ja lähetykset siirtyvät porrastetusti Discoveryn hallinnoimille kanaville ympäri maailman. Suomessa lähetyksiä tulee näyttämään Eurosport.

Discovery ja PGA TOUR julkistivat tänään yhteystyön, joka mullistaa golfin televisioinnin maailmassa. Ennennäkemättömän pitkä 12 vuoden lähetysoikeus- ja mediasopimus alkaa ensimmäisillä Discoveryn markkinoilla vuonna 2019. Suomessa sopimus tulee voimaan kauden 2022 alussa.

Poikkeuksellisen laajamittainen yhteistyö kattaa yhteensä 219 markkina-aluetta maailmassa. Discovery sijoittaa sopimukseen 12 vuoden aikana yli kaksi miljardia euroa. Tarkemmista televisiointiin ja suoratoistopalveluun liittyvistä yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin.

“Tämä päivä on fantastinen golfin ystäville ympäri maailman. Discovery ja PGA Tour aloittavat yhteistyön, jollaista ei ole ennen nähty. Pitkäaikainen sopimus PGA Tourin ja Discoveryn välillä synnyttää globaalin Home of Golf -kokonaisuuden, joka sisältää huipputurnausten lisäksi muun muassa pelaajien tarinoita ja lajin huippuhetkiä kaikissa Discoveryn ja Eurosportin välineissä, niin televisiossa kuin digitaalisilla alustoillakin. Loogisena jatkumona menestyksekkäille Pyeong Changin olympialähetyksille, Discovery jatkaa vahvaa globaalia toimintaansa ja kuluttajapalvelujensa kehittämistä kaikilla markkinoilla Yhdysvaltojen ulkopuolella”, David Zaslav, Discoveryn johtaja kertoi.

“Tämä on jännittävä uusi askel PGA Tourille, ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden kasvattaa toimintaamme kansainvälisesti. Pystymme nyt entistä paremmin palvelemaan yhteistyökumppaneitamme ja kasvattamaan golf-fanien määrää kiitos erittäin kokeneen ja globaalin partnerin. Tämä yhteistyö on linjassa tuoreiden Lontoon, Tokion ja Pekingin PGA Tour -toimistojemme avaamisten kanssa ja vahvistaa pitkäaikaista tavoitettamme kasvattaa golfia lajina”, PGA Tourin komissaari Jay Monahan komppasi.

Discovery Networks Finland on kasvussa oleva tv-yhtiö, jonka kanaviin kuuluvat vapaasti maanpäällisessä verkossa katsottavissa olevat tv-kanavat TV5, Kutonen, Frii ja TLC sekä maksukanavat Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World ja Investigation Discovery sekä urheilukanavat Eurosport 1 ja Eurosport 2. Lisäksi yhtiöllä on netti-tv-palvelu Eurosport Player.

Discovery Networks Finlandilla on noin 40 työntekijää Suomessa ja se on osa globaalia mediayhtiö Discovery Inc:ia, joka toimii yli 200 maassa tavoitteenaan tarjota laadukasta, inspiroivaa ja viihdyttävää ohjelmasisältöä kaikille ympäri maailman.

Suomessa sopimus astuu voimaan vuonna 2022, joten seuraavaan 3,5 vuoteen muutoksia ei ole luvassa. 

Lähde: Discovery tiedote

Etsi luettavaa