Hyppää sisältöön

PGA Tourin ja LIV Golfin haasteottelu tarjoaisi ainekset suureen draamaan – tästä syystä sitä ei koskaan tulla näkemään

Tiger Woods ja Phil Mickelson edustavat nykyään eri kiertueita. KUVA: GETTY IMAGES

Miten kävisi, jos PGA Tour ja LIV Golf kohtaisivat Ryder Cup -tyylisessä haasteottelussa? Ajatuksella voidaan leikkiä, mutta ottelu ei koskaan tule toteutumaan.

Se lähti käyntiin tästä Twitter-heitosta: jos nyt järjestettäisiin haasteottelu LIV Golfin ja PGA Tourin välillä, jossa kapteeneina toimisivat Tiger Woods ja Phil Mickelson, siitä tulisi historian kaikkien aikojen katsotuin golftapahtuma.

Sosiaalisessa mediassa pienen tauon jälkeen aktivoitunut Mickelson ei malttanut olla laittamatta lusikkaansa soppaan.

”Kuulostaa hyvältä, mutta me olisimme niin ylivoimaisia, että ottelu olisi ohi niin nopeasti, että televisio joutuisi täyttämään tunnin kuollutta aikaa. Siksi se ei tule nyt toteutumaan”, Mickelson kommentoi.

Mickelsonin heitti tällä kommentilla bensaa liekkeihin ja keskustelu roihahti. Nyt kansainväliset golfmediat ja some-vaikuttajat ovat jo alkaneet suunnitella, ketkä pelaisivat ketäkin vastaan kaksinpeleissä.

Rory McIlroyn ja Patrick Reedin välinen kipinöivä kaksintaistelu Dubaissa maanantaina antoi jo esimakua siitä, millaista draamaa PGA Tourin ja LIV Golfin välinen haasteottelu voisi tarjota.

Vastakkainasettelu herättää kiinnostusta, ja juuri nyt näiden kahden leirin eli PGA Tourin ja LIV Golfin välinen vihanpito tarjoaa ainekset mielenkiintoiseen tarinaan.

Päähenkilöinä siinä toimisivat hyvän puolella olevat PGA Tourin pelaajat ja antisankareita edustaisivat tietenkin LIV Golfin pelaajat, jotka myivät rahasta sielunsa läpeensä ilkeälle hallitsijalle, joka ei kaihda keinoja saavuttaakseen päämääriään.

Jos kyseessä olisi Hollywood-elokuva, se päättyisi erilaisten juonenkäänteiden jälkeen PGA Tourin voittoon. Panoksensa voisi olla esimerkiksi LIV Golfin olemassaolo tai ainakin Greg Normanin asema kiertueen johdossa. Mutta koska kyse ei ole fiktiosta vaan faktasta, isosta rahasta ja urheilubisneksestä, tätä ottelua ei tulla näkemään. Siitäkin huolimatta, että se oikeasti voisi olla todellinen yleisömenestys.

Ensinnäkin kilpailevien kiertueiden välit ovat niin jäätävät, että ottelusta sopiminen olisi mahdotonta. Toisekseen PGA Tourilla olisi ottelussa ainoastaan hävittävää.

Jo suostumalla mukaan tällaiseen haasteotteluun se tavallaan oikeuttaisi LIV Golfin olemassaolon ja tunnustaisi saudikiertueen aseman merkittävänä toimijana, kun sen strategiana on ollut tähän asti vähätellä kiertueen merkitystä muun muassa kutsumalla sen tapahtumia näytösotteluiksi.

Varsinaisen ottelun häviäminen olisikin sitten PGA Tourille niin suuri katastrofi ja imagotappio, että sitä riskiä se ei koskaan tule ottamaan.

Onneksi Ryder Cup kuitenkin pelataan jo ensi syksynä. Todennäköisesti sekin kuitenkin ilman LIV Golfin siirtyneitä pelaajia.

Etsi luettavaa