Hyppää sisältöön

PGA Tourin draivikuningas kertoo pituuden salaisuuden

Cameron Champ lyö pisimmälle PGA Tourin pelaajista

Cameron Champ aloittaa toisen vuotensa PGA Tourilla. Hänen lyöntimittojaan on pidetty täysin käsittämättöminä. Mistä tämä johtuu, sillä miehellä ei ole sen kummoisempi fysiikka kuin muillakaan pelaajilla.

Cameron Champ läpäisi Web.com -tourin toissa vuonna ja pelasi kaudella 2019 ensimmäisen täyden vuoden PGA Tourilla. Saavutuksena oli muun muassa uran avausvoitto Sanderson Farms Championshipista. 

Myös kausi 2020 on alkanut hyvin, sillä Champ voitti uransa toisen kerran syyskuussa kauden 2020 puolella napatessaan ykkössijan Safeway Openista. Yksi yleisimmistä kysymyksistä Champille on aina ollut hänen pituutensa salaisuus. 

Olisi helppo todeta, että kova mailanpäänvauhti yhdistettynä loistavaan pallon lentokaareen, mutta mistä kyseinen nopeus syntyy 183 senttiselle pelurille. Kauden 2019 draivitilasto merkittiin Champin voittoon noi 318 jaardin keskiarvolla. Toiseksi jäänyt Rory McIroy jäi noin neljän metrin päähän. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Käyttäjän @golftv jakama julkaisu Tammi 12, 2020 kello 12.56 PST

”Kyseessä on lantion nopeus, joka tuottaa minulle hirveän suuren nopeuden mailaan. Uskoisin, että se on liike, jonka olen oppinut jo nuorena ja se on aina ollut tavaramerkkini”, Champ kertoo. 

Nopea lantio luo samalla Champiolle suuren ”lagin” mailaan, joka tarkoittaa niinsanottua rannekulmaa. Sen vapauttaessaan mailanpäähän vapautuu järkyttävä voima ja nopeus, joka lennättää palloa äärimmäisen kauas. 

Tärkeä oppi on luonnollisesti saada lantio kääntymään alta pois oikeaan suuntaan. Jos lantiota työntää vain eteenpäin, eikä käännä, silloin nopeus jää uupumaan ja pallo lähtee yleensä hyvin paljon linjasta väärään suuntaa. Ei muuta kuin imitoimaan Champin lantion liikettä! 

Etsi luettavaa