PGA Tourilla tuhkimotarina: ”Mietin bisneksen perustamista vuosi sitten”

Brendon Todd nousi voittajaksi erittäin suurten vaikeuksien jälkeen

PGA Tourilla käytiin pienempi kilpailu viikonloppuna yhtäaikaisesti WGC-osakilpailun kanssa, joka pelattiin Kiinassa. Bermuda Championshipissa voittoon pelasi Brendon Todd, jolla oli vuosi sitten aikeet tehdä jotain ihan muuta kuin pelata huippugolfia.

Brandon Todd puhui vuosi sitten managerinsa kanssa uransa jatkosta. Hänen ideansa oli, että hän lopettaisi ammattilaisgolfin pelaamisen. Sunnuntaina hän ei varmasti katunut päätöstään jatkaa, sillä hän pelasi unelmien sunnuntaikierroksen Bermuda Championshipissa ja nousi neljän lyönnin voittoon.

Todd pelasi tuloksen 62 (-9) viimeisen kierroksen, vaikka lopetti päivänsä bogiin. Hän otti irtioton jo kierrosken alussa tehtyään seitsemän birdien putken väylillä 2-8. Irtiotto jatkui myös takaysillä birdieillä väylillä 10,11 ja 15. Lopulta voittomarginaaliksi tuli neljä lyöntiä kiertueen pienimpiin kuuluvassa kolmen miljoonan dollarin kisassa ennen Harry Higgsia

”On melko hurjaa kääntää tilanne vuodessa näin päälaelleen. En ollut varma aionko jatkaa ammattilaispelaamista kun mietin uuden bisneksen perustamista. On aika uskomatonta, että sain pelioikeuteni uusittua ja onnistuin voittamaan. Ehkä tämä on uuden tulemisen aika ja edessäni on vielä pitkä ja menestyksekäs ura”, voittaja pohti.

Todd voitti vuonna 2014 Byron Nelson Classicin ja sijoittui vielä 2015 neljä kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Sen jälkeen hän kärsi useista eri mentaalisista kipseistä (yips). Hänen tilastonsa olivat kohtalaisen kauheaa luettavaa, mutta taistelu takaisin alkoi etäisyyden ottamisella lajiin.

”Oli vaikeaa löytää ongelmiin ratkaisuja kun en ottanut ikinä vapaata golfista. Lopulta löysin valmentajan, jonka kanssa lähdimme rakentamaan uutta tulemista. Luin kirjoja aiheesta ja harjoittelin autotallissa erinäisiä drillejä”, Todd taustoittaa.

Viime vuosi oli jo erittäin hyvä Korn Ferry Tourilla. Sieltä hän ansaitsi paikan finaaleihin, josta aukesi paikka pääkiertueelle. Kausi käynnistyi neljällä missatulla cutilla, kunnes hän oli Houston Openissa 28:s. Bermuda Championship oli seuraava kilpailu Houstonin jälkeen ja se päättyi iloisesti.