PGA Tourilla mentiin uusintaan erikoisen viemäriepisodin jälkeen

Emiliano Grillo oli lähellä tuhria voittonsa epäonnistuneeseen avaukseen päätösreiällä. LIV Golfilla juhli Harold Varner III ja LPGA:lla Pajaree Anannarukarn.

Argentiinan Emiliano Grillo otti uransa toisen PGA Tour voiton, kun hän voitti toisella uusintareiällä Yhdysvaltain Adam Schenkin.

Tappio olisi ollut Grillolle valtava pettymys, sillä uusintaan päädyttiin, kun hän teki päätösreiälle tuplabogin. Sitä ennen hän johti kilpailua kahdella lyönnillä.

Tupla syntyi hyvin mielenkiintoisen episodin jälkeen. Grillon avaus päätyi betoniselle viemärikanavalle, jossa virranneen veden matkassa Grillon pallo lähti valumaan takaisin kohti tiiauspaikkaa. Pallo kulki hiljalleen taaksepäin yli sata metriä, ennen kuin se lopulta pysähtyi.

30-vuotias pääsi jatkamaan peliä rangaistuslyönnin jälkeen kohdasta, jossa pallo meni viemäriin, ja hän päätyi jatkamaan peliä golfautotieltä. Dropin, lähestymisen, chipin ja kahden putin jälkeen tuloksesi tuli kuusi lyöntiä.

Grillo päätyi yhteistulokseen kahdeksan alle parin. Samassa tuloksessa olivat Schenk ja Englannin Harry Hall ennen päätösreikää. Hall menetti mahdollisuuden voittoon ja uusintaan lyötyään avauksen veteen. Hän teki bogin ja putosi jakamaan kolmatta sijaa Scottie Schefflerin kanssa.

Schenkin voittoputti päätösreiällä jäi muutaman sentin lyhyeksi. Hän taipui argentiinalaiselle toisella uusintareiällä, jossa Grillo teki birdien. Grillon ensimmäisestä voitosta oli ehtinyt kulua seitsemän vuotta ja seitsemän kuukautta.

Anannarukarn vei LPGA:n reikäpelikisan

Thaimaan Pajaree Anannarukarn voitti LPGA:n reikäpelikilpailun Bank of Hope Match Playn. Anannarukarn raivasi tiensä finaaliin voittamalla Ruotsin Linn Grantin välierissä lukemin 3/1.

Samaan tulokseen päättyi myös finaali Japanin Ayaka Furea vastaan. 23-vuotiaalla thaimaalaiselle voitto oli toinen LPGA:lla.

LIV Golf: Varner voitti Washingtonissa

Harold Varner III vei nimiinsä LIV Golfin Washingtonin osakilpailun ja neljän miljoonan dollarin ykköspalkinnon. Yhdysvaltalainen päätyi kolmen reiän kilpailussa tulokseen -12, mikä riitti niukkaan lyönnin voittoon Branden Gracesta. Kolmanneksi sijoittui kilpailua ennen päätöskierrosta johtanut Chilen Mito Pereira.

Henrik Stenson sijoittui kilpailussa jaetulle neljännelle sijalle tuloksella kahdeksan alle parin. Se tarkoitti ruotsalaiselle 900 000 dollarin tilipäivää.