Hyppää sisältöön

PGA Tourilla kova tavoite: ”Tulevaisuudessa kaikki lyönnit on katsojille nähtävissä”

PGA Tourilla on isoja visioita livegolfin lähettämiseen

PGA Tourin TV-tuote pyrkii olemaan edelläkävijä golfissa. Tulevaisuudessa sen tavoite on luoda tuote, jossa kaikki lyönnit ovat katsojien nähtävissä – jokaiselta pelaajalta.

Yllä olevat lauseet saattavat kuulostaa melko yksinkertaisilta. Tulee kuitenkin muistaa, että golfkisoissa on noin 150 pelaajaa ja viikon aikana lyöntejä lyödään yli 32 000 kappaletta. PGA Tour ottaa askeleen kohti tulevaisuutta vuoden 2020 Players Championshipissa. 

TPC Sawgrassin kilpailussa on mukana 144 pelaajaa, joten PGA Tour joutuu varustautumaan kisaan kohtalaisen ”isosti”. Paikalla tulee olemaan jopa 120 kameraa ja jokaisella ryhmällä on oma streaminsa, jota katsojat voivat seurata. 

”Tulevaisuudessa tavoitteemme on tuoda jokaisen kisan jokainen lyönti katsojille suorana lähetyksenä. PGA Tour on jo nyt eniten sisältöä tuottava urheilun tv-produktio maailmassa”, Rick Andersson PGA Tourin mediajohtaja kertoi. 

PGA Tour lähettää vuodessa jopa 1100 tuntia suoraa kuvaa ja tulevaisuuden suunnitelmat tulevat lisäämään määrää entisestään. PGA Tour Liven tultua markkinoille neljä vuotta sitten, ovat katsojat janonneet lisää suoraa kuvaa. 

”Meiltä on kyselty jos pystyisimme tuottamaan jopa kaikki lyönnit yhdestä kisasta livenä. Nyt se tapahtuu lopultakin Players Championshipissa”, PGA Tourin tiedotteessa kerrotaan. 

European Tourilla on suuri haaste pysyä kehityksessä suuren ja rahakkaan PGA Tourin perässä. Mitä suuremmaksi PGA Tourin tuote kasvaa ja European Tour ei saa kehitettyä omaansa, sitä enemmän suuret pelaajat keskittävät pelejään entisestään uudelle mantereelle. 

Etsi luettavaa