Hyppää sisältöön

PGA Tour – Sää siirsi päätöskierroksen, mielenkiintoiset vaihtoehdot maanantaille

Justin Rose hauskuutti itseään

BMW Championshipissä ei päästy aloittamaan peliä sunnuntaina. Päätöskierros siirtyi maanantaille mutta on yhä epävarma.

Rankkasateet tulvivat kentän pelaamattomaksi BMW Championshipissä. Koko päivän kestäneen sateen odotetaan heltiävän maanantaina aamuyöstä. Jos näin tapahtuu peliä yritetään jatkaa maanantaina klo 7:30. 

Justin Rose (-17) johtaa kilpailua lyönnillä 54 reiän jälkeen. Jos kilpailua ei päästä jatkamaan hän voittaa kilpailun ja nousee FedEx Cupissa toiseksi. 

PGA Tourilla kilpailut lasketaan virallisiksi voitoiksi jos vähintään 54 reikää päästään pelaamaan loppuun. Tämän logiikan mukaan Rosen voitto veisi World Ranking pisteissä maailmanlistan kärkeen. Jos maanantaina pelataan, Rose nousee kärkeen voitolla, kunhan Brooks Koepka ja Dustin Johnson sijoittuvat toista sijaa huonommin. 

Jordan Spieth toivoo vahvasti, että peliä päästään jatkamaan maanantaina. Jos tilanne jää 54 reiän numeroihin Spieth putoaa playoffesta jääden sijalle 31 ja ei jatka matkaa Tour Championshipiin. Tämä tilanne tuottaa Jordanille ongelmia. Jos hän ei pääse kilpailemaan Tour Championshipissä, hän ei pelaa tourin kiintiön vaatimaan 25 kilpailua kauden aikana. PGA Tour vaatii pelaajilta, joko yhden uuden kilpailun pelaamista kausittain, tai vähintään 25 kilpailun kiintiötä. Spieth ei pelannut kaudella hänelle uusia kilpailuja ja tarvitsee osallistumisen Tour Championshipiin. 

Jos Spieth ei täytä tourin kiintiötä joutuu hän maksamaan sakkoja ja mahdollisesti kärsii myös pelikiellon. 

Tiger Woods on käytännössä varmistanut paikkansa Tour Championshipiin FedEx Cup sijoituksella 24. Hän on kilpailussa sijalla T11 tuloksessa -12. 

Maanantaina kärkiryhmään Rosen haastajiksi lähtevät Rory McIlroy (-16) ja Xander Schauffele (-16). Tommy Fleetwood (-15), Rickie Fowler (-15) ja Keegan Bradley ovat toisessa ryhmässä. Kärkiryhmä lähtee liikkeelle 9:20 paikallista aikaa eli 16:20 Suomen aikaa. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa