Hyppää sisältöön

PGA Tour runkosarjan viimeinen perjantai – Playoff ja pelioikeudet katkolla

Wyndham Championshipissä ratkaistaan lopulta ketkä jatkavat peliä playoffeihin ja ketkä putoavat Web.com Tourille.

Kilpailua johtaa perjantain jälkeen Brant Snedeker, jonka upea 59 torstaina jää historiaan. Snedeker aloitti perjantain hitaasti pelaamalla etuysin yli parin. Takaysillä peli jatkui kuten tavallista upeiden puttien pudottaessa päivän tulokseksi 67, -3. Yhteistuloksessa -14 hän johtaa kilpailua kahdella lyönnillä. 

Toisena oleva D.A. Points (-12) on FedEx Cup pisteissä vasta sijalla 214. Vain voitto voisi taata ensi kauden PGA Tourilla sillä edes toinen sija ei riitä nostamaan miestä 125 parhaan joukkoon. Hyvä sijoitus kuitenkin vie 200 sisälle rahalistalla, mikä oikeuttaa paikkaan Web.com Tourin finaalisarjaan ja sitäkautta antaa mahdollisuuden päästä takaisin pääkiertueelle melko nopeasti. 

Neljäntenä (-9) olevat David Hearn ja Peter Malnati täytyvät nousta vähintään toiseksi kilpailussa, jotta ura jatkuu PGA Tourilla ensi kaudella. Neljättä sijaa jakaa myös Sergio Garcia, joka on yllättäen FedEx Cupin playoffien ulkopuolella sijalla 131. Sergion pelioikeus ei ole vaarassa mutta FedEx Cupin playoffeihin pääsee vain 125 parasta. Sijoitus kärkikymmenikköön riittää helposti playoff paikkaan, mikä olisi tärkeää myös Ryder Cup toiveiden kannalta. 

Perjantain sydäntäsärkevät tarinat kuuluivat miehille Martin Piller ja Tyrone Van Aswegen. Molemmat olivat 125 parhaan joukossa ennen kilpailua mutta jäivät lyönnillä cut-rajan väärälle puolelle pudoten samalla 125 ulkopuolelle. Varma pelioikeus jää siis saamatta ensi kaudelle. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa