Hyppää sisältöön

PGA Tour -pelaajan erikoinen ongelma – joutuu etsimään itselleen caddien 3M Openiin, koska oma mailapoika karsi itsensä mukaan kisaan

Caddie Alex Gaugertin rooli vaihtuu tällä viikolla ja Erik Van Rooyen joutuu etsimään itselleen tilapäisen mailapojan. KUVA: GETTY IMAGES

Erik Van Rooyen laittoi avoimen työpaikkailmoituksen Twitteriin, kun oma caddie läpäisi PGA Tourin maanantaikarsinnan.

Monella huippupelaajan caddiellä on vankka golftausta itselläänkin. Yksi tällainen on eteläafrikkalaisen Erik Van Rooyenin caddie Alex Gaugert, joka on aiemmin työskennellyt myös opettavana ammattilaisena.

Varsinaisen ammatinharjoittamisensa ohella Gaugert vaikuttaa jatkaneen myös pelaamista, sillä hän läpäisi eilen PGA Tourin 3M Openin maanantaikarsinnan ja pääsi mukaan torstaina käynnistyvään kilpailuun.

Gaugert on kotoisin Minneapoliksesta, jossa kilpailu pelataan, joten hänellä tulee olemaan varmasti paljon kannustusjoukkoja tukenaan.

Tuossa kilpailussa on mukana myös miehen pääasiallinen työnantajan Van Rooyen, joka ei vaikuttanut olevan kärmeissään tilanteesta. Päinvastoin, ja se ilmenee hänen tuoreesta Twitter-päivityksestään.

”Niinpä caddieni lil_gaugs (Alex Gaugert) juuri varmisti paikan 3M Openissa. Mikä ÄIJÄ!! Olisiko kenelläkään kiinnostusta kiertää kanssani tällä viikolla”, eteläafrikkalainen twiittasi.

Van Rooyenin ja Gaugertin yhteistyö juontaa ainakin viiden vuoden päähän, jolloin Van Rooyen pelasi European Tourilla. Moni suomalainen muistaa Van Rooyenin jo kaudelta 2017, jolloin hän taisteli tiukasti Tapio Pulkkasen kanssa Challenge Tourin ranking-voitosta.

Tuona vuonna Pulkkanen voitti rankingin ja Van Rooyen sijoittui kolmanneksi. PGA Tourilla Van Rooyen on saavuttanut yhden voiton.

Etsi luettavaa