Hyppää sisältöön

PGA Tour -pelaaja sai major-kisaan caddien, joka on suurempi tähti kuin hän itse

Jim "Bones" Mackay toimii Max Homan caddienä PGA Championshipissä.

Kun Max Homan caddielle tuli este osallistua PGA Championshipiin, hän rekrytoi itselleen tuurajan, joka on kovempi nimi golfmaailmassa kuin pelaaja itse.

PGA Tour -pelaaja Max Homa joutui outoon tilanteeseen PGA Championshipin alla. Hänen vakiocaddienään toimiva Joe Greiner oli karsinut itsensä tärkeään amatööriturnaukseen US Amateurin parikilpailun, joka pelattaisiin samaan aikaan kuin kauden toisen major-kisa.

Homa naureskeli Get a Grip -podcastissä, että kun päällekkäisyys selvisi Greiner taisi hieman hätääntyä. Hän saattaisi joutua jättämään työnantajansa pulaan tärkeässä kilpailussa.

Nopeasti tilanne muuttui valoisammaksi, kun Greiner sai Rickie Fowlerin caddien Joe Skovronin avustuksella hommattua itselleen nimekkään tuuraajan: Jim ”Bones” Mackayn.

Mackay on todellinen tähticaddie, jonka entinen työnantaja on Phil Mickelson. He muodostivat dynaamisen duon 25 vuoden ajan. Hän auttoi Philiä voittamaan tämän kaikki viisi majoria.

Kaksikon tiet erkaatuivat neljä vuotta sitten. Sen koommin Mackay on toiminut muun muassa kenttäreporttina NBC:n ja Golf Channelin golflähetyksissä ja toiminut hätäcaddienä mm. Justin Thomasille, Matt Fitzpatrickille ja Jimmy Walkerille. PGA Championshipin televisioi Yhdysvalloissa eri televisiokanava.

Kun Homalle selvisi, kenet caddie-kaksikko oli hommannut hänelle caddieksi ääni muuttui kellossa.

”Sanoin, että wow, emmekö voisi tehdä tätä joka viikko”, Homa naureskeli lähetyksessä.

”Hän on nähnyt kaiken ja omaa yhdet parhaimmista aivoista golfissa”, hän kuvaili ”Bonesia”

Homa on 30-vuotias PGA Tour -pelaaja, jolla on kiertueelta kaksi voittoa. Golfin maailmanlistalla hän on sijalla 40.

PGA Championshipissä pelaa tänä vuonna kaksi suomalaista: Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

PGA Championship on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelusta

Etsi luettavaa