Hyppää sisältöön

PGA TOUR – McIlroy, Spieth ja Day mukana kilpailussa

Maailman pääkiertueilla pelataan neljän kierroksen kilpailuja ja tähän on selkeä syy. Mitä enemmän pelataan sitä paremmin saadaan selville pelaajien paremmuus. Maailmanlistan kärkipelaajien liikettä nähtiin jo perjantaina. Jordan Spieth pelasi tuloksen 68  ja Rory McIlroy 66. Yhteistuloksessa -6 ja -7 molemmat säilyttivät iskuetäisyyden kärkeen ennen viikonloppua. 

Vuoden 2013 Memorial mestari Matt Kuchar viihtyy Muirfield Villagen kentällä. Kahden kierroksen jälkeen Kuchar jakaa johtopaikkaa tuloksessa -12. Toisena kärkimiehenä on Brendan Steele

Rory McIlroy oli vihdoin tyytyväinen puttaamiseensa vaihdettuaan pois Cross Hand otteesta. 

”Mielestäni puttasi nätisti. Pituuskontrollini oli parempi ja sitä olen halunnut parantaa viimeisen kahden viikon jälkeen. Vasen käsi alempana tuntumani ei ollut kovin hyvä griineillä. Tällä viikolla tuntuma on ollut hyvä tähän asti ja se osoittaa parannusta.”

Jordan Spieth sai perjantaille huonon alun pudoten cut rajan väärälle puolelle väylien 1 ja 4 bogeilla. Periksiantamattomaan tyyliinsä texasilainen pelasi viimeiset kaksitoista reikää kuusi alle nousten takaisin mukaan kilpailuun. 

”Onnistuin osumaan väyliin ja griineihin, mikä auttoi pääsemään hyvään rytmiin putterin kanssa.”

Kuumasti kilpailun aloittaneet Jason Day (-7) ja Dustin Johnson (-9) kylmenivät perjantaina pelaten molemmat tuloksen 71. Day myönsi haastattelussa, että ilman hyvää lähipeliä tulos olisi ollut lähempänä 80:tä. Day oli tyytyväinen siihen, että kärki pysyi vain viiden lyönnin päässä. 

”On vielä paljon golfia pelattavana. Sunnuntai tulee olemaan haastava sateen ja tuulen takia ja sitten on vielä huomisen sää.” Day kommentoi.

Tähän asti kilpailu on pelattu täydellisissä olosuhteissa mutta näyttää siltä, että viikonloppu tulee vaatimaan enemmän pelaajien taidoilta. 

Strokes Gained tilastojen mukaan Day ja Spieth ovat pysyneet kisassa mukana loistavan puttaamisen ansiosta. Rory McIlroy on taas ollut kilpailun paras draivaaja mutta ei tilastojen mukaan ole onnistunut lähestymisissä riittävän hyvin. Roryn puttaaminen on ollut varsin hyväksyttävää ja hän on Strokes Gained Putting tilaston 26:s. 

Kuten olettaa saattaa kilpailua johtava Matt Kuchar on ollut parhaimmistoa kaikilla pelin osa-alueilla ja hän kertoi pelin olevan täydessä iskussa. 

Leaderboard

Etsi luettavaa