PGA Tour – Jason Dufner vaikeuksista voittoon

Jason Dufner menetti viiden lyönnin johtopaikan lauantaina tuloksella 77. Sunnuntaina hän pystyi nousemaan voittoon pelaamalla upeasti 68.

Vaikealla viimeisellä kierroksella kärkipelaajista vain Jason Dufner (-13) onnistui alittamaan 70 lyönnin rajan. Muita haastajia nousi taaempaa mutta toiseksi sijoittuneet (-10) Rickie Fowler ja Anirban Lahiri jäivät kolmen lyönnin päähän.

Kärkisijalta viimeiselle kierrokselle lähtenyt Daniel Summerhays putosi rajusti tuloksella 78.

Dufnerin takaysi oli sunnuntaina lähes virheetön 32, -4. Viimeisellä viheriöllä voiton sinetöi 10 metrin par pelastus.

Jason oli kilpailun paras lähestymisissä. Tilastossa, joka luo parhaat mahdollisuudet tuloksenteolle. Loistava rautapeli vei Dufnerin Strokes Gained: Tee to Green tilaston kärkeen. Vaikka putteri oli ajoittain epävarma onnistui Dufner viimeisen kierroksen ratkaisussa.

Tilastoja tärkeämpi tekijä oli 40-vuotiaan amerikkalaisen uusi motivaatio. Dufner vietti talven Rickie Fowlerin luona Floridassa. Harjoituskierrokset ja rahapelit nuorten tähtien Rickie Fowlerin, Justin Thomasin ja Jordan Spiethin kanssa toivat peliin lisää intoa ja sytyttivät uudelleen rakkauden lajia kohtaan.

Tämä intohimo auttoi pääsemään yli kolmannen kierroksen epäonnistumisesta. Uran viides voitto PGA Tourilla nosti hänet FedEx Cupissa sijalle 16.