Hyppää sisältöön

PGA Tour – James Hahn voittoon uusinnassa

Ennen Wells Fargo viikkoa James Hahn oli missannut kahdeksan peräkkäistä cutia. Hän myönsi, että välillä ajatukset pyörivät tulevaisuudessa kenkäkauppiaana.

Usko omaan tekemiseen oli kadonnut. Caddien kanssa käyty keskustelu ja ajatus paluusta Web.com tourille pitivät motivaation korkealla tälle viikolle. Sunnuntaina James Hahn pelasi Quail Hollown vaikeat loppureiät muita paremmin. Voitto olisi irronnut jo varsinaisella peliajalla mutta Hahn (-9) sortui kolmen putin bogiin viimeisellä ja antoi Roberto Castrolle (-9) mahdollisuuden uusinnassa. 

Ensimmäisellä uusintareiällä voittoon riitti par Castron lyödessä avauksensa veteen. Hahn myönsi, että voitto tuli yllätyksenä. Hän silti ajatteli, että voittamisesta voi tulla tapa samalla tavoin kuin epäonnistumisesta. Helpotusta suorituspaineille antaa kahden vuoden pelioikeus PGA Tourille ja 1,3 miljoonan dollarin palkkio. James ansaitsi voiton hyvällä lyömisellä ja hyvällä puttaamisella. Kilpailussa hän oli Strokes Gained Tee-to-Green tilaston kymmenes ja kahdeksanneksi paras griineillä.

Itseluottamuksen kohottamiseksi Hahn hoki itselleen kierroksen aikana. 

”Minä pystyn onnistumaan, minä aion onnistua ja minun täytyy onnistua.”

Kolmanneksi sijoittunut Justin Rose (-8) jäi vain lyönnin päähän uusinnasta. Englantilainen löi palloa lähes täydellisesti viimeisellä kierroksella mutta ei onnistunut griineillä. Viimeisellä kierroksella Rose missasi viisi kertaa alle kahden ja puolen metrin matkalta. Hän myönsi, että puttaaminen oli todellinen pettymys. Putteri ja ”claw” ote menevät harkintaan loppukautta ajatellen. 

Phil Mickelson (-7) ja Rory McIlroy (-7) nousivat jakamaan neljättä sijaa sunnuntain tuloksella 66. Aikaisin kierroksensa lopettanut McIlroy olisi voinut jopa päästä uusintaan tekemällä birdien viimeisellä. Bogi kahdeksallatoista jätti hänet lopulta vain kahden lyönnin päähän. Alkuviikosta McIlroy lupaili parempaa vaihetta pelille ja uskoo, että huippuvire vaatii vain muutaman hienosäädön lisää. 

Kärkipaikalta sunnuntaihin lähtenyt Rickie Fowler pettyi viimeisen kierroksen lyömiseen. Hyvä vire ei löytynyt ja tulos 74 pudotti jakamaan kolmatta sijaa. Ensi viikolla Fowler puolustaa kauden 2015 voittoa THE PLAYERS Championshipistä. 

Leaderboard

Etsi luettavaa