Hyppää sisältöön

PGA Tour – Daniel Bergerin zone-tila siivitti voittoon

Maailman pääkiertueilla pelataan tarkoituksella neljä täyttä kierrosta voittajan selvittämiseksi. Pitkällä aikavälillä parhaat pelaajat nousevat esiin ja voittajan luonne haastetaan sunnuntaina.

Haastava ja tourpelaajien suosima TPC Southwind tarjosi jälleen loistavia nousuja, sekä selkeitä romahduksia. Kilpailun puolustava mestari Daniel Berger (-10) nousi voitoon loistavan viikonlopun ansiosta (66-66, -8). Sunnuntain hän onnistui ratkaisevissa birdeisä väylillä 13 ja 15. 

Kuten lauantaina kaikki kärkiryhmän pelaajat sortuivat yli parin kierrokseen. Ben Crane ja Stewart Cink putosivat sijalle T10 (-6) tuloksilla 73, (+3). Rafa Cabrera-Bello oli kärkikahinoissa loppuun asti mutta jäi lopulta kahden lyönnin päähän tulokseen -8. 

Phil Mickelson teki sunnuntaina loistavan nousun kohti kärkeä ja jakoi johtopaikkaa takaysille lähdettäessä. Kahdennentoista väylän avaus kuitenkin aukesi vasemmalle outiin ja triplabogi pilasi voittomahdollisuuden. Mickelson kuitenkin osoitti pelitason yhä riittävän voittoihin. Ensi viikon U.S. Openin Phil jättää väliin tyttären High School valmistujaisten takia.

Kilpailun jälkeen Daniel Bergen kertoi päivän tapahtuneen kuin itsestään:

”Loin niin monta hyvää lyöntiä ratkaisuväylillä. En edes pysty selittämään tätä, tunnen etten edes ollut golfkentällä tänään, kaikki vain tapahtui.” 

Flow-tila näkyi viimeisen väylän avauksessa. Berger löi rautakolmosella pallon 243 metriä ilmassa ja lyönnin kokonaismitta oli huikeat 265 metriä! 

”Se oli pisin rautakolmonen, jonka olen koskaan lyönyt”, hän kuvaili. 

Hän myös mainitsi aikovansa kuulua keskusteluun nuorista supertähdistä. Bergerin tähtäimessä ovat Jordan Spieth ja Justin Thomas. 

Leaderboard

Kesäkuun ajan jokainen voi olla gogolfari. Jäsenedut käytettävissä 30.6 asti. Kokeile esimerkiksi Kytäjän Guide Guide-tarjousta: Kytäjä Golf green fee kahdelle sisältäen auton 89 €

Etsi luettavaa