PGA Tour – Bryson DeChambeau voittoon uusinnan kautta

Jack Nicklauksen isännöimä Memorial Tournament ratkaistiin kolmen pelaajan uusinnassa.

Kyle Stanley, Ben An ja Bryson DeChambeau päätyivät uusimaan voitosta tuloksessa -15. DeChambeau otti voiton toisen uusintareiän birdiellä. Voitto oli uran toinen PGA Tourilla ja tarjoaa tavallista pidemmän kolmen vuoden voittajakategorian.

Bryson olisi voinut ratkaista kilpailun jo varsinaisella peliajalla mutta bogit väylille 14 ja 18 jättivät tasatulokseen. Tämän jälkeen voitto maistui entistä paremmalta ja DeChambeau oli ylpeä voittaessaan Nicklauksen kilpailun:

Bryson: ”En voi edes kuvailla tätä. Hänen kilpailun voittaminen on suuri kunnia. Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja. Olen aidosti sanaton.”

Tilastollisesti voitto tuli tasaisella suorituksella pelin kaikilla osa-alueilla. Strokes Gained tilastoissa eniten lyöntejä keräsivät putit ja lähestymiset.

DeChambeaun matka PGA Tourille on ollut hyvin omalaatuinen. Hän pelaa tasapitkillä rautamailoilla, joissa jokaisen raudan ja wedgen varsi on rautaseiskan mittainen. Tämä mahdollistaa saman swing planen käyttämisen kaikissa rautalyönneissä. Draiveri, puukolmonen ja hybridi ovat sen sijaan standardi mittaisia. Tarkemmat speksit välineistä sivulta golfwrx.com.

19-vuotias chileläinen Joaquin Niemann (-12) jäi kuudennelle sijalle mutta ansaitsi väliaikaisen pelioikeuden PGA Tourille. Tällä kategorialla hän saa vastaanottaa rajoittamattoman määrän kutsuja ja mies tullaan varmasti näkemään vielä useaan otteeseen. Sijoitus kymmenen parhaan joukkoon viime viikolla antaa pelipaikan heti ensi viikon FedEx St.Jude Classiciin.

Dustin Johnson, Justin Thomas, Rory McIlroy ja Rickie Fowler kirivät kaikki kymmenen parhaan joukkoon tuloksessa -11.

Tiger Woods (-9) jakoi sijaa 23 pelattuaan viimeisen kierroksen parissa. Tilastollisesti Woods oli kilpailun paras pallonlyöjä mutta myös jatkoonpääsijöistä huonoin putterilla. Edes keskinkertainen puttipeli olisi riittänyt kilpailun voittoon. Upea rautapeli antaa kuitenkin hyvät edellytyksen kahden viikon päästä pelattavaan U.S. Openiin. Puttituntuma on vain saatava kuntoon ennen sitä.