Hyppää sisältöön

PGA Tour alkoi vuodelle 2017

PGA Tour vuosi alkoi Havaijilla jossa, nähdään kaikki kauden 2016 voittajat.

SBS Tournament of Champions pelataan jälleen Kapaluan kentällä Havaijilla. Leveistä väylistä ja isoista griineistä tunnettu kenttä tarjoaa usein pelaajille mahdollisuuden tehdä tulosta. Tuuli on kentän paras ase mutta tyynellä kelillä nähdään birdien metsästystä. 

Torstain avauskierroksella keli oli tyyni ja kenttä pehmeä. Jimmy Walker nousi kilpailun kärkeen tuloksella -8, 65. Kentän par 73 pitää sisällään neljä par vitosta mutta vain kolme par kolmosta. 

Helpon kentän takia kilpailun voittamiseen tarvitaan lentävä lähtö. Viimeiset kuusi voittajaa ovat olleet kahden lyönnin sisällä kärjestä avauskierroksen jälkeen. Helpolla kentällä nähdään kärkipelaajilta harvoin isoja virheitä ja kun kaikki tuntuvat pelaavaan alle parin on kärkeä vaikea ottaa kiinni. 

Talvella loistavasti pelannut Justin Thomas avasi kilpailun tuloksella -6. Maailmanlistan kärkipelaajista Dustin Johnson (-4) ja Jason Day (-3) saivat kelvollisen alun viikolle. Johnson myönsi ettei hän ollut käyttänyt aikaa harjoitteluun pelitauon aikana ja oli jopa hieman yllättnyt hyvään pelitasoon. 

Maailman ykkönen Jason Day lopetti kierroksen bogiin par vitoselle ja päästi kärjen lipsumaan kauemmaksi. Day oli tyytyväinen lyömiseen mutta kertoi puttaamisen olleen kehnoa. Kaksi kolmeputtista olisi voinut jättää pois tuloksesta. Day näytti kuitenkin terveelle ja selkä ei oireillut avauskierroksella. 

Jordan Spieth osui viiteentoista griiniin mutta pelasi kentän vain yhden alle parin. Yllättäen lähipeli ja putti olivat avauspäivän kehnoimpia rautapelin ollessa päivän parhaimmistoa. Kierroksen jälkeen Spieth myönsi, että hän on keskittynyt pitkään peliin enemmän. Lähipeli ja wedget ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Tämä ongelma varmasti korjaantuu viikon aikana. 

Voittoputkessa oleva japanilainen Hideki Matsuyama aloitti kilpailun tuloksella -4. 

Leaderboard

 

 

Etsi luettavaa