Hyppää sisältöön

PGA palkitsi vuoden parhaat – tähtipelaajat mukana tilaisuudessa

Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen tilaisuuden juontajan Matti Even haastattelussa.

Ammattilaisgolfarien järjestö PGA palkitsi eilen vuoden onnistujia. Ilahduttavasti juhlailtaa tähditti lähes kaikki suomalaiset European Tour -pelaajat.

Suomalaisten pelaajien menestyminen eri kiertueilla sataa myös ammattilaisgolfarien järjestön Suomen PGA:n laariin. Yhdistys vietti eilen perinteistä PGA Awards -palkitsemistilaisuutta, jota tähditti lähes kaikki parhaat pelaajamme.

Juhlaan osallistuivat naisista Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker ja Minea Blomqvist-Kakko. European Tour -pelaajista olivat mukana muun muassa Mikko Korhonen, Mikko Ilonen, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen

Väistyvä puheenjohtaja Mika Walkamo otti potretin European Tour -pelaajan Tapio Pulkkanen, Kim Koivu, Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen.

Väistyvä puheenjohtaja Mika Walkamo otti potretin European Tour -pelaajan Tapio Pulkkanen, Kim Koivu, Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen.

Suomen PGA

Tämänvuotinen PGA Gaala oli 11 vuotta järjestön puheenjohtajana toimineelle Mika Walkamolle hänen viimeisensä yhdistyksen vetovastuussa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin viikko sitten Tero Kumpulainen, jolle Walkamo ojensi kiitospuheensa päätteeksi symbolisen puheenjohtajan nuijan eli vanhan hikkorivartisen putterin.

Kumpulainen toimi myös yhdessä PGA:n toiminnanjohtajan Teemu Laakson kanssa illan palkintojen jakajana.

Korhonen vuoden pelaaja

Vuoden pelaajaksi valittiin odotetusti Mikko Korhonen, joka oli tänä vuonna selvästi paras suomalainen European Tourilla. Voittopuheessaan Korhonen kertoi arvostavansa valintaansa erityisesti siitä syystä, että sen tekivät muut pelaajat.

Hän muistutti puheessaan, että golfpelaajan ammatti on usein raadollinen. Pettymyksiä tulee ainakin yhtä useasti kuin onnistumisia, joten viime kesäkuussa tullut voitto Itävallan European Tourin osakilpailusta oli tärkeä saavutus, jonka hän arvostaa luonnollisesti korkealle.

”Kausi meni hyvin tavoitteeseen. Voi sanoa, että se oli nappisuoritus. Kauden aikana tuli paljon hyviä sijoituksia, mutta totta kai siellä jäi jotain hampaankoloonkin”, Korhonen totesi.

Kauden 2019 tavoitteita Korhonen ei ole vielä asettanut itselleen. Ne jäsentyvät vasta lähiviikkojen aikana.

Korhonen aloittaa kauden tammikuun puolivälin jälkeen Abu Dhabissa. Sitä ennen hän matkustaa Dubaihin harjoitteluleirille, johon osallistuu muitakin suomalaispelaajia. 

David Da Silva piti tunteikkaan puheen

Tero Kumpulainen antoi palkinnon vuoden valmentajalle David Da Silvalle.

Tero Kumpulainen antoi palkinnon vuoden valmentajalle David Da Silvalle.

Ari Lahti

Vuoden valmentajaksi PGA:n opettajat jäsenet olivat valinneet Kim Koivun kolmeen Challenge Tour -voittoon luotsanneen David Da Silvan.

Portugalilainen oli otettu palkinnosta ja oli puhetta pitäessään liikuttunut palkinnosta. Puheessaan hän kertoi olevansa iloinen siitä, kuinka hyvin hänet on otettu mukaan suomalaiseen golfyhteisöön. Hän muutti Suomeen muutama vuosi sitten ja on toiminut Season Golf Academyn päävalmentajana.

”On todella iso kunnia tulla nimetyksi Vuoden valmentajaksi. Kun miettii kautta 2018, kuinka historiallinen se oli suomalaisessa golfissa ja kuinka paljon Suomessa on hyviä golfvalmentajia, niin tunnen olevani onnekas saadessani tämän palkinnon. Tämä lisää entisestään motivaatiotani työskennellä suomalaisen golfin eteen parhaalla mahdollisella tavalla”, Silva sanoi

”Kiitos Suomen PGA:lle, Suomen Golfliitolle, kaikille valmentajille ja pelaajille, jotka ovat toivottaneet minut tervetulleeksi suomalaiseen golfperheeseen. Uskon, että yhteistyöllä, päättäväisyydellä ja oikeisiin asioihin keskittymällä suomalainen golf kehittyy ja menee eteenpäin.”

Teemu Tyry palkittiin pitkästä urastaan golfin parissa

Sigge Nyström -palkinnon sai tänä vuonna golfalan moniottelija Teemu Tyry. Tyry aloitti caddien töissä jo 60-luvun lopussa Talissa. Hän on työskennellyt myös golfopettajana ja välinebisneksessä, mutta parhaiten hänet tunnetaan golfjournalistina, joita töitä hän on tehnyt vuodesta 1989 saakka.

Tyry toimi pitkään myös Golfpisteen ja Golf Digest -lehden päätoimittajana, ja monet muistavat hänet myös Iltalehdelle tekemästään golfvieras-juttusarjasta, joka teki golfia tunnetuksi suurelle yleisölle.

”Sigge Nyström oli minulle ja kaikille Talissa golfia pelanneille vuosikymmenten ajan oman alansa auktoriteetti, joka saavutti asemansa jämptillä ja ihmisläheisellä asenteellaan. Siggen yksityiselämässä ja suomalaisen golfin eteen tehdyn työn kautta tehdyissä uhrauksissa on ainesta monipuoliselle sankaritarinalle. Olin etuoikeutettu päästessäni caddiemasterina kuuntelemaan isojen poikien golftarinoita Siggen työhuoneen naapurissa”, Tyry sanoi.

”Juniori-ikäisille hän oli lämmin isähahmo ja miehen malli, jonka puoleen oli luonnollista kääntyä kaikissa golfiin liittyvissä haasteissa. Sitoutuneisuus työhön ja nöyryys olivat hyveitä, joita Siggen kanssa vuorovaikutuksessa olleet saivat kokea koko hänen uskomattoman pitkän uransa ajan. Sigge Nyströmillä oli valtava vaikutus arvomaailmaani ja ammatinvalintaani. Tuntuu upealta ottaa vastaan hänen nimeään kantava tunnustus golfin eteen tehdystä työstä.”

Sakari Aho vuoden golfopettaja

Vuoden golfopettajaksi raati palkitsi Aura Golfin head pron Sakari Ahon, joka tekee töitä kaikentasoisten golfareiden kanssa.

”Ainakin puolet työajasta on tällä hetkellä kilpavalmennusta. Meillä on hyviä pelaajia tällä hetkellä. Mutta tykkään ihan yhtä paljon tehdä töitä harrastajien kanssa. Kaikki käy, jos näin sanotaan”, Aho kertoi.

Tero Kumpulaisella, Sakari Aholla ja Golfliiton toiminnanjohtajalla Juha Korhosella oli hauskaa, kun stand up -koomikko Jacke Björklund pani lavalla parastaan.

Tero Kumpulaisella, Sakari Aholla ja Golfliiton toiminnanjohtajalla Juha Korhosella oli hauskaa, kun stand up -koomikko Jacke Björklund pani lavalla parastaan.

Ari Lahti

Ahon ura Aura Golfissa on jatkunut todella kauan, ja Ruissalon suuntaan hän antaakin kiitosta hyvästä yhteistyöstä.

”Meillä on ollut aina hyvä yhteisö tehdä töitä. Olen saanut toteuttaa omaa näkemystäni, mutta olen samalla saanut yhteisöltä tukea ja uusia ajatuksia”, Aho sanoo.

Audille PGA Suomi -palkinto

PGA Suomi -palkinnon sai tänä vuonna Audi Finland. Palkintoperusteina olivat Audi Finlandin pitkä tuki suomalaiseen golfiin ja etenkin kilpagolfiin.

Audi Finlandin markkinointipäällikkö Pekka Martikainen sanoo, että mukanaolo golfissa on Audille mahdollisuus tavata asiakkaitaan ympäristössä, jossa he viihtyvät ja haluavat viettää aikaa.

”Haluammekin tässä vaiheessa kiittää kaikkia niitä golfaavia asiakkaitamme, jotka ovat valinneet Audin, ja nauttivat ajamisesta ja pelaamisesta ympäri Suomen”, Martikainen sanoo.

 

Etsi luettavaa