Hyppää sisältöön

PGA Championshipin turvallisuusjärjestelyt pettivät pahasti – PGA-pomo pyysi julkisesti anteeksi päätösreiän tapahtumia

Yleisö pääsi liian läheiseen kontaktiin PGA Championshipin voittaneen Phil Mickelsonin kanssa major-kisan ratkaisuhetkillä.

PGA Championship oli ensimmäinen golfturnaus pitkään aikaan, jossa yleisörajoituksia ei juuri ollut. Phil Mickelsonin historiallinen voitto villitsi yleisöä niin suuresti, että arvoturnauksen turvallisuusjärjestelyt pettivät pahemman kerran.

Viime sunnuntaina päättynyt PGA Championship päättyi Phil Mickelsonin juhliin. 50-vuotiaan konkarin historiallinen voitto villitsi myös yleisön, jota pitkästä aikaa laskettiin seuraamaan kilpailua runsain joukoin.

Tunnelma kisapaikalla oli kuin koronaa ei olisi ollutkaan. Kymmentuhatpäisen yleisön kasvoilla ei juuri näkynyt maskeja.

Päätösreiällä myös turvallisuusjärjestelyt pettivät pahasti, kun hurmioitunut yleisö ei pysynyt aisoissa, vaan he pääsivät pelaajien iholle – ihan kirjaimellisesti.

Kun Phil Mickelson löi päätösreiällä ratkaisevan rautaysin noin kuuteen metriin, riemu repesi ja jotkut yleisön edustajat pääsivät kontaktiin mestarin kanssa, vaikka Philin ympärillä oli neljä poliisia ja toimitsijoita pitämässä innostuneita ihmisiä kurissa. Televisiokuvissa nähtiin, kuinka poliisit taluttivat yhtä ylilyönnin tehnyttä fania pois paikalta.

Ihmiset myös kansoittivat viheriön ympäristön jo ennen kuin pelaajat olivat ehtineet itse päässeet itse pallojensa luokse.

Kärkiryhmän toisella jäsenenellä Brooks Koepkalla kesti pitkään, ennen kuin hän pääsi yleisömeren läpi omalle pallolle puttaamaan.

Kilpailun järjestäneen Yhdysvaltain PGA:n toimitusjohtaja Seth Waugh pyysikin pelaajilta anteeksi turvajärjestelyiden pettämistä maanantaina julkaistussa lausunnossa.

”Vaikka olemme tyytyväisiä fanien innostumiseen, olemme pahoillamme, että katsojien innostuneisuus ja patoutuneet tunteet pääsivät yllättämään turvamiehemme ja saivat kahden pelaajan ja heidän caddiensa tuntemaan olonsa turvattomiksi”, Vaugh sanoi lausunnossa.

”Panemme aina pelaajien turvallisuuden kaiken edelle ja olemme kiitollisia, että järjestys saatiin palautettua takaisin. Olen puhunut kummankin pelaajan kanssa ja olen pyytänyt heiltä anteeksi yhdistyksemme puolesta”, hän jatkoi.

Kasvomaskeja nähtiin lähinnä toimitsijoiden yllä. Toisaalta osa heistäkin oli tainnut jättää käyttöohjeet lukematta.

Kasvomaskeja nähtiin lähinnä toimitsijoiden yllä. Toisaalta osa heistäkin oli tainnut jättää käyttöohjeet lukematta.

Getty Images

Kaikeksi onneksi kukaan ei tiettävästi loukkaantunut päätösreiän tapahtumissa. Seuraavaksi jäädään jännittämään sitä, millainen vaikutus massatapahtumalla on alueen koronatartuntojen määrään.

Etelä-Carolina osavaltiossa koronatartunnat ovat olleet laskussa tammikuusta lähtien. Etelä-Carolinassa 40 prosenttia väestöstä on saanut vähintään yhden koronarokotuksen, ja noin joka kolmas on rokotettu jo kahdesti.

Etsi luettavaa