Hyppää sisältöön

PGA Championship – Sunnuntain ennustuksia ja vahvuuksia

Brooks Koepka on väläytellyt osaamistaan

PGA Championshipin päätöskierroksesta on tulossa erittäin viihdyttävä. Kärjen tuntumassa on monta mielenkiintoista pelaajaa.

Brooks Koepka (-12) johtaa kilpailua loistavan lauantain päätteeksi. Kaksinkertainen US Open voittaja pitää kärkipaikkaa kahden lyönnin erolla. Kärkipariin lähtee varteenotettava haastaja Adam Scott (-10). 

Jon Rahm, Rickie Fowler ja Gary Woodland jakavat kolmatta sijaa tuloksessa -9. Peräti kuusi haastajaa nähdään tuloksessa -8, heidän joukossaan Tiger Woods, Jason Day ja Justin Thomas

Kolmen kierroksen ajan Bellerive on haastanut pelaajia mielenkiintoisella tavalla. Hyvät lyönnit palkitaan ruhtinaallisesti pehmeille griineillä lähestyttäessä ja kilpailussa ollaa nähty hurja määrä birdejä. Silti bogi tai tuplabogi lipsahtaa korttiin helposti. Kärkikymmenikön pelaajista vain Jon Rahm onnisttui pelaamaan kolmannen kierroksen ilman bogeja.

Koepka on pelannut kilpailun parasta lähipeliä kun katsotaan up & down pelastuksien todennäköisyyttä. Hän on ollut myös Strokes Gained tilaston paras avauslyönneissä. Brooks täytyy olla selkeä ennakkosuosikki kahden lyönnin johtoasemassa mutta mikää en ole vielä varmaa. 

Tilastollisesti Adam Scottin rautapeli oli liekeissä lauantaina. Pehmeille griineille kuuma rautapelaaja voi saada hurjan määrän birdejä. Scottin osalta kysymys onkin, mitä tapahtuu griineillä? Kolmannella kierroksella Scott näytti olevan hieman epävarma jopa alle metrin puteissa.

Sunnuntain etuysillä nähdään varmasti monta hyvää tarinaa. Koepka, Tiger ja Scott pelasivat etuysin lauantaina 5 ja 4 alle parin. Tällaisella tuloksella Koepkan johto voi hävitä nopeasti. Takaysillä ollaan nähty enemmän bogeja ja yksi lipsahdus voi vielä ratkaista kilpailun. 

Tulospalvelu

Parhaita lyöntejä lauantailta:

Etsi luettavaa