Hyppää sisältöön

PGA Championship – Koepka voittoon, Tiger lähin haastaja

Brooks Koepka voitti toisen peräkkäisen U.S. Open tittelin kesäkuussa.

PGA Championship huipentui jännittävään loppuratkaisuun kun Tiger Woods nousi haastamaan Brooks Koepkan.

Päätöskierrokselle lähdettiin erittäin tasaisissa tunnelmissa mutta voitosta pelasi lopulta vain kolme pelaajaa.

Tiger Woods (-14) ja Adam Scott (-13) jäivät lähimmiksi haastajiksi. Voittoon pelasi kahden lyönnin johdossa kierrokselle lähtenyt Brooks Koepka (-16). 

Tiger pelasi uran parhaan päätöskierroksen majorissa tuloksella 64 (-6). Woodsin kahdeksan birdiä riitti huudattamaan yleisöä ja hän nousi parhaimmillaan vain lyönnin päähän kärjestä. Tigerin lähipeli ja rautapeli hipoivat täydellisyyttä, kun avauspelissä oli jälleen suuria ongelmia. Kierroksen jälkeen Tiger myönsi pelanneensa pääasiassa henkisellä kantilla, sillä svingi ei ollut parhaimmillaan finaalipäivänä. 

Adam Scott piti painetta yllä koko päivän ja sai vielä mahdollisuuden nousta iholle ennen viimeistä. Seitsemällätoista kahden metrin birdieputti lipsahti ohi ja viimeiselle tullut bogi jätti hänet kolmen lyönnin päähän. 

Voittaja Brooks Koepka sai pelin näyttämään helpolta. Vahva avauspeli ja voimakkaat lähestymiset osuivat griineihin myös raffista. Vaikka muutama birdiepaikka jäi käyttämättä ei Brooks näyttänyt olevan missään vaiheessa huolissaan tilanteesta. Strokes Gained tilastoissa hän oli viikon toiseksi paras draivaaja ja selkeästi paras pallonlyöjä. Hän oli myös 20 parhaan joukossa putterilla ja tämä tappava yhdistelmä riitti ottamaan jo kauden toisen majorvoiton. 

Koepkalla on nyt seitsemän voittoa maailmanlaajuisesti. Kolme majoria on tullut viimeisen 14 kuukauden aikana. Dustin Johnsonin kanssa treenaava Brooks on selvästi kehittymässä yhä paremmaksi pelaajaksi. 

Koepkasta ei kuulunut tällä kaudella ennen US Openia, tämä johtui rannevammasta ja siitä seuranneesta leikkauksesta tammikuussa. Palautuminen kesti neljä kuukautta ja esti osallistumisen Mastersiin.

Koepkan pelistä ei löytynyt heikkouksia tällä viikolla ja jos ranne kestää, voi tiedossa olla reilusti lisää voittoja. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa