Hyppää sisältöön

PGA Championship – Justin Thomas kauden neljänteen voittoon

24-vuotias Justin Thomas otti ensimmäisen major-voittonsa sunnuntain trillerissä.

Kilpailu odotti ratkaisua aina loppuväylille saakka. Päivän aikana kärkipaikkaa jakoi parhaimmillaan viisi pelaajaan. Takaysillä Justin Thomas onnistui ratkaiseviin upotuksiin rei’illä 10, 13 ja 17. Birdien lisäksi mukaan mahtui joukko upeita par-pelastuksia. Thomasin asenne pysyi päättäväisenä läpi päivän, ja hän onnistui tarvittaviin lyönteihin ratkaisun hetkillä. 

Getty Images

Getty Images

Thomas puhui kierroksen jälkeen päivän tuntemuksista: ”Olin uskomattoman rauhallinen koko viikon ajan.” 

Vaikka oman pelin hypetys ei kuulu Thomasin valmistautumiseen. Tunne voitosta tuli jo lauantai-iltana. 

”Olin rauhallinen, rento ja todellisesti uskoin voittavani.” 

Lauantaina Thomas pyysi tyttöystäväänsä muuttamaan sunnuntain lentoa, sillä hän tiesi, että tällä viikolla kaikkien tulisi olla paikalla loppuun asti. 

Sunnuntaina Thomas ja Hideki Matsuyama kohtasivat toiseksi viimeisessä ryhmässä. Matsuyama pysyi kärjessä aina 11 väylälle saakka mutta pelasi loppuväylät kolme yli parin jääden viidennelle sijalle.

Viikonloppuna japanilaisen putti ja rautapeli eivät toimineet kuin avauskierroksilla. Kärkiryhmän Kevin Kisner (-4, T7) ja Chris Stroud (-1, T9) eivät myöskään kestäneet loppuväylillä.

Getty Images

Strokes Gained -tilastoissa Thomas oli neljänneksi paras griineillä ja yhdestoista pallonlyömisessä. Lisäksi hän oli viikon pisin draivaaja 327,9 jaardin lukemalla. Justin kertoi kuinka adrenaliini lisäsi lyöntiin entistä enemmän pituutta sunnuntaina.

Major-voiton jälkeen Thomas on hyvä kandidaatti vuoden pelaajaksi PGA Tourilla. Voittoja on yhteensä neljä, top 10 sijoituksia yhdeksän, Hawaijilla hän pelasi tuloksen 59 ja kaikkien aikojen alhaisimman yhteistuloksen PGA Tourilla 253 lyöntiä. 

Thomasin isä ja isoisä ovat molemmat PGA of America jäseniä ja golfopettajia. PGA Championshipin voitto oli siis suuri palkinto koko perheelle. 

Tulospalvelu

Sunnuntain parhaat palat ratkaisuväyliltä.

Etsi luettavaa