Hyppää sisältöön

Peuramaalla jalat pysyvät kuivana jopa vesiesteissä

Jää helpotti Peuramaan vesiesteitä.

Peuramaa Golfin Porkkala aukesi toisena kenttänä Etelä-Suomessa. Ensimmäisenä ehti Vihti Golf.

GoGolf kävi testaamassa Peuramaan kentän. Kierrokselta palattiin jalat kuivina ja monta positiivista kokemusta rikkaampana. 

GoGolfin Caddy saapui tyhjähkölle parkkipaikalle kello yhdeksän jälkeen. Ensimmäiset lähtöajat oli varattavissa vasta kello 10 alkaen – GoGolf-tiimin starttiaika oli 10.40. Klubitalolle siis kyselemään tunnelmia.

”Yllättävän hiljaista oli vielä eilen, eikä tänäänkään lähtöajat ole loppuunmyytyjä. Vaikuttaa siltä, että ihmiset käyvät töissä vielä arkipäivisin”, caddiemaster sanoi. 

Päätimme aloittaa oman aamumme kahvin jälkeen siirtymällä rangen kautta (2 eur/poletti) par-3-kentälle ottamaan pikatuntumat. Wedge-peli oli vielä hyvin hallussa, ja se loi korkeita odotuksia itse varsinaiselle kierrokselle. 

Ryhmäsi pelasivat lähtivät Albert ”Hippu” Eckhardt, Pertti Palosuo, Talin ykköspyssy Antti Lassila

Talviterässä ollut peli tuntui kaikille haastavalta ensimmäisen kuuden reiän ajan, mutta kenttää siitä ei ollut syyttäminen. Pari märkää kohtaa löytyi Porkkalan väyliltä 1-4, jotka kulkevat vielä puiden katveessa, mutta varsinaista ongelmaa muuten kuin parin kalliin duffin muodossa niistä ei syntynyt.

Aurinko kuivatti viheriöt

Kenttä ja peli tuntui paranevan mitä pidemmälle peli ja päivä eteni. Hippu alkoi takoa todenteolla parantaen tuloksensa kuuden reiän jälkeisesta +2:sta -3:een. Se oli myös päivän paras noteeraus. 

”Näköjään puttejakin pystyi laittamaan ihan hyvin sisään. Paljon upposi nimenomaan kolmen metrin matkalta mistä eniten birkkupaikkoja yleensäkin tulee. Viheriöt oli tosi putattavat ja kyllä ne ylitti odotukset vuodenaikaan nähden.” 

Pertti Palosuo sai muistoja kierroksesta lähinnä vesiesteiden kautta. Mies erikoistui jään päältä lyötyihin suorituksiin, joita tuli pelkän kymppiväylän aikana kaksi. Toinen lyönneistä lähti keskeltä vesiestettä, jonne sai jäitä pitkin kävellä reilun kymmenen metrin matkan. 

”Hyvin piti vesiesteet. Ihan mukava pelata näin keväällä kun tietää, että vesiesteestäkin voi selvitä hyvällä tsägällä ja kevyellä askeleella! Päivän paras lyönti oli jään päältä 50 metriä ihan lipun juureen spinnillä. Siitä toki putti meni ohi.” 

Kenttä parani loppukohden, sillä aurinko pilkahti esiin ja lämpötila nousi noin kymmeneen asteeseen. Sen ansiosta viheriöiden pinnat kuivuivat ja pallo rulli aiempaa paremmin viheriöillä. Birdieputit varsinkin Hipulla ja Antilla tuntuivat jatkuvasti löytävän tiensä perille. 

Edullinen green fee

Green fee Peuramaalla maksaa keväällä 35 euroa, mitä voidaan pitää melko edullisena. Peuramaa pystyisi varmasti ainakin tulevana viikonloppuna ottamaan pelaajilta enemmänkin rahaa kierroksesta, mutta kohtuullinen hinnoittelu on aina ollut Peuramaan aseita. 

Porkkala osoitti olevansa läntisen Uudenmaan ykköskenttä varhaiskeväällä. Jäämme innolla odottamaan miten vastaa Itä-Helsingin ylpeys Vuosaari Golf, joka tunnetaan alkukauden hyvästä kunnostaan.

Etsi luettavaa