Hyppää sisältöön

Peuramaa saa uuden pääomistajan GoGolfista: ”Lähdemme mukaan kehittämään kenttää pitkäjänteisesti”

Peuramaa Golf on yksi vilkkaimpia golfkeskuksia Suomessa.

GoGolf on ostanut merkittävän osuuden Peuramaa Golfista. Yhteistyötä lähdetään rakentamaan Kirkkonummella sijaitsevan kentän muiden omistajien kanssa.

GoGolf Groupin yhtiöt ovat ostaneet noin 24 prosentin osuuden Oy Peuramaa Golf Hjortlandet Golf Ab:n osakekannasta. Myyjinä toimivat Mika Lehdon omistamat Revestor Oy ja Govestor Oy sekä joitakin yhtiön pienosakkaita. Osakekauppojen myötä GoGolfista tulee Peuramaan suurin yksittäinen omistaja.

Reilun parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsevalla Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää, yhdeksän reiän par 3 -kenttä ja laadukkaat harjoittelualueet. Peuramaan omistamalla maalla sijaitsee myös Peuramaa Ski -laskettelukeskus.

”Merkittävän osuuden ostaminen yhdeltä Suomen vilkkaimmista ja arvostetuimmista golfyhtiöistä oli mahdollisuus, joita ei usein tule vastaan ja siksi siihen oli tartuttava”, GoGolf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Paavo Kettunen perustelee kauppaa.

GoGolf toimii aktiivisena omistaja

GoGolf haluaa toimia aktiivisena omistajana ja kehittää Peuramaata pitkäjänteisesti. Kettusen mukaan GoGolf Groupista löytyy osaamista ja palveluita lähes kaikkeen, mikä liittyy golfin harrastamiseen ja golfyhtiöiden pyörittämiseen. Tämä tietotaito on jatkossa myös Peuramaan käytettävissä.

”Kentän palvelujen kehittäminen onnistuu parhaiten yhteistyössä kentän muiden omistajien kanssa, hallituksen ja toimivan johdon kanssa”, Kettunen näkee.

Kettunen kiittää Peuramaan seuratoimintaa ja laajaa osakkeenomistajien joukkoa, joiden ansiosta golfkeskuksen toiminta on ollut kiitettävän aktiivista.

”Meille on upea mahdollisuus lähteä rakentamaan yhteistyötä peuramaalaisten kanssa. Kentän loistava sijainti, hienot kentät, monikäyttöinen klubitalo ja naapuruston muut toimijat tekevät alueesta mielenkiintoisen moninaiseen kehittämiseen”, Kettunen näkee.

Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää ja yhdeksän reiän par 3 -rata.

Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää ja yhdeksän reiän par 3 -rata.

Lassi Pekka Tilander

Peuramaa Golfin hallituksen puheenjohtaja Raoul Bergman pitää osakekauppaa myönteisenä asiana Peuramaan osakkeenomistajien kannalta.

”GoGolf on kasvanut merkittäväksi toimijaksi alalla ja ollut edelläkävijä erilaisten pelimahdollisuuksien kehittämisessä. Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä GoGolfin kanssa”, Bergman sanoo.


Faktoja Peuramaasta
  • Perustettu vuonna 1991
  • Peuramaalla on kaksi 18-reikäistä kenttää, Porkkala ja Vanha Peura sekä 9-reiän Pikku-Peura-niminen par 3 -kenttä.
  • Vuonna 2020 Peuramaalla oli 2 363 jäsentä.

GoGolf Play -pelituote laajenee

GoGolfin hankkimiin osakkeisiin sisältyy rajallinen määrä Peuramaan pelioikeuksia, joita GoGolf ryhtyy myymään omissa kanavissaan ja osana kuukausimaksullista GoGolf Play -pelipakettia. Kaikkiaan pelioikeuksia kauppaan sisältyy noin 450 kappaletta. GoGolf Play Peuramaa Edition -pelioikeuteen kuuluu yhteensä 123 reikää ja kyseessä on Suomen laajin pelioikeus. Tuotetta on myynnissä rajallinen määrä.

Viime keväänä alkanut golfbuumi on kasvattanut lajin suosiota valtavasti. Peuramaalla ja monella muulla Uudenmaan kentällä rikottiin kaudella 2020 kierrosennätyksiä.

GoGolf Operations Oy:n toimitusjohtaja Petteri Patjas sanoo, että yhteistyö GoGolfin kanssa tarjoaa Peuramaan pelaajille monipuolisen kenttävalikoiman ja aiempaa paremman mahdollisuuden lähtöaikojen saamiselle.

Patjaksen mukaan GoGolf aloittaa välittömästi keskustelut Peuramaa Golfin hallituksen kanssa siitä, miten GoGolf voisi tarjota pelaamisen etuja Peuramaan pelaaville osakkeenomistajille jo tulevalla kaudella.

Peuramaan Porkkala-kenttä sijaitsee vaihtelevassa maastossa.

Peuramaan Porkkala-kenttä sijaitsee vaihtelevassa maastossa.

Lassi Pekka Tilander

GoGolfin muita kenttiä ovat Kirkkonummella sijaitseva Kurk Golf, Hills by GoGolf Vihdissä, GoGolf Isosaari Helsingin edustalla ja Hirvensalon Golf Turussa. Patjas näkee, että esimerkiksi Kurk Golf sijaitsee niin lähellä Peuramaata, että se luo houkuttelevan yhdistelmän kummankin kentän pelaajille.

”Yhteistyössä yhtiöt voivat tarjota pelaajilleen kattavia peli- ja harjoittelumahdollisuuksia”, Patjas toteaa.

Vauhdikkaasti eri rintamilla kasvavaan GoGolfiin kuuluvat golfkenttien lisäksi Vantaalla ja Espoossa sijaitsevat GoGolf Ranget. Marraskuussa Espoon Keraan aukesi yhtiön ensimmäinen sisäharjoittelukeskus GoGolf Lounge. Lisäksi konserniin kuuluvat Suomen suurin välineketju Golf Sky ja golfmatkatoimisto Golfresepti.

Ostotarjous tulossa myös muille osakkeenomistajille

GoGolf tekee ostotarjouksen sellaisille Peuramaan osakkeenomistajille, jotka haluavat luopua osakkeestaan. Enemmistön ostaminen ei ole GoGolfin tavoitteena. Ostettavien osakkeiden määrää ei ole kuitenkaan rajattu mihinkään tiettyyn määrään.

”Ostotarjouksella luomme Peuramaan osakkeille jälkimarkkinan sekä tarjoamme pelaajille entistä parempia pelimahdollisuuksia ilman pitkäaikaista sitoutumista yhtiövastikkeisiin”, Kettunen toteaa.

 

Etsi luettavaa