Hyppää sisältöön

Petteri Nykyn ohje Matilda Castrenille: ”Toteuta se, mitä olet päättänyt”

Petteri Nykky työaika menee tällä viikolla salibandyn parissa

Valmentaja Petteri Nykky uskoo, että LPGA Tourin karsintafinaalissa 24:ntena oleva Matilda Castren on valmis lunastamaan yhden 45 paikasta naisten pääkiertueelle.

Salibandymaajoukkueen päävalmentajana kolmeen maailmanmestaruuteen johdattanut Petteri Nykky palasi maanantaina iltapäivällä Pohjois-Carolinan Pinehurst Resortista Helsinkiin.

Viikon matkansa aikana hän ehti luoda nuotit valmennettavalleen Matilda Castrenille peräti kahdeksan kierroksen mittaiseen karsintafinaaliin ja olla neljä kierrosta tällä caddienä. Tulos oli todella hyvä. Castren on jaetulla 24:lla sijalla 98 pelaajan joukossa.

Keskiviikosta lauantaihin pelataan neljä viimeistä kierrosta, joita Nykky seuraa Suomesta.

”Mielelläni olisin siellä ollut loppuun asti, mutta lähestyvät salibandymaajoukkueen turnauspelit toivat minut Suomeen. Näin oli alunperinkin sovittu. USA:n matkaan käytin yhden kesälomaviikoistani”, kahden lajin urheilijoiden palvelija kertoo.

Karsinnan toiseen osaan Castren on pestannut ammatticaddien.

Kilpailussa on kova taso

Kun lähes sata naispelaajaa taistelee 45 kortista kiertueelle, jonka arvostus ja palkintosummat ovat aivan eri luokkaa kuin kakkoskiertueen, voisi tunnelman kuvitella olevan kisapaikalla vähintäänkin jännittyneen.

Pinehurst No. 2 on Resortin kuuluisin kenttä, jolla pelattiin naisten ja miesten US Open viimeksi vuonna 2014. Kuvassa voittaja Michelle Wie

Pinehurst No. 2 on Resortin kuuluisin kenttä, jolla pelattiin naisten ja miesten US Open viimeksi vuonna 2014. Kuvassa voittaja Michelle Wie

GETTY IMAGES

”Vaan sellaista en havainnnut, päinvastoin tuntui hyvin leppoisalta meininki, oli rentoa toimintaa. Osaamisen taso on kova, kyllä siellä pelataan erinomaista golfia pitkillä ja haastavilla kentillä, jotka eivät anna mitään ilmaiseksi.”

Neljä ensimmäistä pelattiin Tom Fazion suunnittelemalla Pinehurst Nro. 6 -kentällä. Viimeiset neljä kisataan Jack Nicklauksen piirustustuspöydällä luodulla Pinehurstin Nro. 9 -kentällä.

”Molemmilla on korkeuseroja ja eri tasoja etenkin viheriöillä. Tällä jälkimmäisellä viheriöt ovat ensimmäistäkin haastavampia”, Nykky kuvailee.

Matilda Castren ei tiedä sijoitustaan tuloslistalla

Yhteistyö kentällä Castrenilla ja Nykyllä sujui hyvin, sillä caddien hommia valmentaja on tehnyt suojatilleen aiemminkin.

”Kierroksen aikana keskustellaan lyöntien välillä niitä näitä, pidetään tunnelma rentona. Matilda tekee päätökset, joita yhdessä rakennetaan tutkimalla olosuhteet, mitat ja muut vaikuttavat tekijät. Minulla on oma kirja mukana, josta lasken mitat. Kun päätös mailasta ja lyönnistä on tehty, viimeinen ohjeistus on: toteuta se, mitä olet päättänyt.” 

”Yhtään laskuvirhettä ei neljällä kierroksella tehty. Pelit menivät hienosti. ”Madde” on kokonaisvaltaisesti kypsempi ja levollisempi kentällä. Etenkin pienet nostot 20–30 metrin matkalta toimivat erinomaisesti.”

Ennen viittä viimeistä reikää Matilda Castren oli neljännellä kierroksella viidentenä, yhteistuloksessa kuusi alle. Loput reiät hän pelasi viisi yli ja putosi 24:nneksi.

”Siinä tuli pari huonoa lyöntiä joukkoon, hieman huonoa tuuriakin oli matkassa. Tällaisia jaksoja saattaa tulla kenelle vaan, mutta ne on jätettävä taakseen.”

Castren pelasi jo toisen karsintavaiheen ennen finaaleja sokkona, seuraamatta tulostaulua kisan aikana tai sen jälkeen.

Matilda Castren osallistui edelliskaudella Lappajärven perinteiseen Kivitippu Pro-amiin

Matilda Castren osallistui edelliskaudella Lappajärven perinteiseen Kivitippu Pro-amiin

Teemu Tyry

”Ei se Madde oikeasti tiedä tälläkään hetkellä, mikä hänen sijoituksensa on. Hän ei ole tulostaulua nähnyt. Miksi ottaa päähänsä sekottavia ajatuksia, jos tuo malli toimii. Lähtiessäni kehotin häntä jatkamaan samalla mallilla, hyvin menee toteamuksella lisättynä. Joten kyllä hänellä luottavainen olo on ja käsitys siitä, että keskiviikosta lauantaihin kaikki on omissa käsissä. Taso riittää varmasti LPGA Tourille nousemiseen pelin onnistuessa”, Petteri Nykky vakuuttaa.

LPGA Tourin karsinnat jatkuvat Suomen aikaa keskiviikkona iltapäivällä. Matilda Castrenin sijoitus on 24:s.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa