Hyppää sisältöön

Petteri Nykky: ”Matilda Castrén saa voitosta voimavaroja, joita on syytä vaalia huolella”

LPGA Mediheal Championshipin voittajalla oli hymy herkässä virallisten poseerausten aikana

Matilda Castrénia kymmenisen vuotta valmentanut Petteri Nykky katsoi levollisena suojattinsa näytöstä läpi yön salibandymaajoukkueen leirillä Eerikkilässä.

Petteri Nykky vastaa sovitusti puhelimeen valvotun yön jälkeen varsin liikuttuneessa tilassa. Matilda Castrén oli puolisen tuntia aiemmin voittanut San Franciscossa ensimmäisenä suomalaisena LPGA Tourin kisaan lähes näytöstyyliin, loistavan esityksen jälkeen.

Onneksi olkoon Petteri. Miltä tuo kisan viimeinen päivä sinun lasiesi takaa katsottuna näytti?

”Kiitos, kiitos. Madde oli kyllä hienossa levollisessa tilasssa. Rauhallinen  ja selvästi eli hetkessä, kuten hän TV-haastattelussa voiton jälkeen mainitsikin. Minullekin tuli tippa silmään. On tämän kisan voitto aivan huikea saavutus, rajapyykki myös suomalaiselle golfille.”

”Olen ylpeä suojatistani ja iloinen siitä yhteistyöstä, mitä olemme tehneet. Kuten US Open -viikolla totesin, hän oli jo siellä valmis isompaankin menestykseen. Se vaan jäi kovissa olosuhteissa saavuttamatta.”

”Madden peli oli vaativassa paikassa, kärkiryhmässä kyllä hienoa. Lyöminen on ollut pidempään mallillaan. Nyt puttiliikekin oli vakaa, ei turhia liikkuvia osia. Kova usko on ollut siihen, että oikeita asioita tehdään”, Nykky kertasi tunnelmiaan.

Matilda Castrén painotti TV-haastattelussa kärsivällisyyttä ja malttia. Lyönti kerrallaaan mentaliteettiä.

”LPGA Tourilla voitto on ollut pitkään tavoitteeni, jonka eteen on tehty töitä. Tiesin, että se on mahdollista saavuttaa. En kyllä itsekään uskonut, että se voisi tulla näin nopeasti”, hän tunnusti.

Teemu Tyry

Petteri Nykky nosti esiin sen, kuinka merkityksellistä Matildalle on voittojen saavuttaminen.

”Hän on niihin tottunut amatöörinä. Nyt on pariin vuoteen tullut merkityksellisiä menestyksiä. LPGA Tourin karsintojen läpäisy syksyllä 2019, Symetra Tourin kisan ykköstila edelliskaudelta. Tältä vuodelta jo US Openin karsinnan voitto ja nyt tämä  San Franciscon kisan ykköstila.”

”Kaikki voitot tuovat tullessaan uusia voimavaroja, joita pitää käsitellä taiten, maltilla. Uskon, että jo viikon levon, sulattelun ja uuden valmistautuminen jälkeen Ladies PGA Championshipissa Matilda voi  päästä taas tasolle, joka riittää pitkälle”, Petteri Nykky ennakoi.

Tulospalvelu

LPGA-kiertueen kilpailut on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayltä -palvelusta

Etsi luettavaa