Hyppää sisältöön

Petteri Nykky: ”Matilda Castrén on parhaita pallonlyöjiä US Openissa”

Matilda Castrénin lämmitellessä  perjantain  klo 7.11 kierrokselleen San Franciscon yllä oli sankka sumu

Castrénin henkilökohtainen valmentaja kulkee lauantainakin kentän laidalla kannustamassa suojattiaan, jonka hän uskoo pystyvän parantamaan tuloksiaan viikonlopun kierroksilla

Matilda Castrén starttaa kolmannelle kierrokselle The Olympic Clubilla San Franciscossa lauantaina kello 22.12.
Muutamaa tuntia ennen paikallista aikaa klo 10.12 tapahtuvaa starttia Petteri Nykky oli jo hereillä ”kolme metriä Matilda alapuolella” yhteisen Airbnb-asunnon alakerrassa lyhyen ajomatkan päässä kentältä.

”Kun Madde heräilee, pidämme pienen palaverin jossa käydään läpi kierrokseen valmistautumista ja pelistrategiaa”, Nykky kertoi puhelimitse.

Nykky oli USA:ssa jo lauantaina ja on ollut koko viikon Castrenin apuna kisaan valmistautumisessa, sekä  kulkenut kierrosten aikana mukana kentän laidalla.

”Lyömiseen ja tekemiseen voi olla oikein tyytyväinen. Puttipelin osalta on jätetty kyllä lyöntejä kentälle.”

41-vuotias John Rawlings on Matilda Castrenin caddienä kuudetta kertaa

41-vuotias John Rawlings on Matilda Castrenin caddienä kuudetta kertaa

Petteri Nykky

Valmistautuminen kisaan meni varsin hyvin. The Olympic Club on kivikova testi, jossa avausten on hyvä pysyä ladulla. Olemme yhdessä laatineet pelistrategian, joka on osoittautunut hyväksi. Pian katsomme, onko aihetta sen muuttamiseen”, Nykky avaa omaa rooliaan.

Kysymykseen, millainen strategia on, Nykky velmuilee itselleen tyypillisellä tavalla. Sanomassa on kuitenkin vinha totuus.
”Pelistrategia on konservatiivinen, mutta sitä toteutetaaan aggressiivisesti.”

”Yksi tärkeä tehtävä on ollut myös raivata tilaa harjoitusalueilla, jotka ovat US Openin järjestämiseen kovin pieniä etenkin lähipelin osalta. Kuvaannolliseti kyynärpäitä on joutunut käyttämään , jotta puttiviheriöltä saa edes pienen tontin. Kun pelaajamäärä cutin jälkeen väheni, on jo helpompaa.”

Mentaalivalmentaja luo uskoa pelaajaansa

Tilastot kertovat, että Matilda Castrén on ollut kaikista pelaajista toiseksi tarkin osumaan viheriöihin (29/36).

”Se on kyllä todella hyvä saavutus jo sinällään. Madde on rauhallinen ja levollinen, hyvässä mielentilassa. Olemme edenneet tavoitteen mukaisesti jo harjoituspäivistä alkaen. Päivä päivältä kohden parempaa.”

”Olen Maddelle useaan otteeseen muistuttanutkin, että tässä kilpailussa kukaan ei lyö sinua paremmin.”

”Viikonloppuna ensisijainen tavoite on saada lähestymisiä vielä hieman lähemmäksi ja birdieputteja sisään. On myös hyvä muistaa, että varsinaisia birdieväyliä on kovin vähän.

Petteri Nykky

Kysymättäkin Petteri Nykky nostaa päivä päivältä parantamisen lisäksi konkreettisenkin tavoitteen esiin.

”Olisi mukavaa, jos Matilda kykenisi meneilllään olevan kisan sijoituksella varmistamaan paikkansa myös seuraavan vuoden kisaan. Kymmenenkö niitä otetaan listan kärjestä? Se on täysin mahdollista”, Nykky määrittää.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät US Openin tapahtumat suorana lähetyksenä lauantaina kello 21.00-05.30
Matilda Castrénin starttiaika on kello  22.12.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa