Hyppää sisältöön

Petteri Nykky kahden maajoukkueen ruoriin – edessä on kiireiset kaksi vuotta

Jussi Pitkäsen ja Petteri Nykyn sopimukset golfin maajoukkuevalmentajina julkaistiin tiistaina.
Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky luotsaavat miesten maajoukkuetta EM-kisoissa. Kuva: Golfliitto

Petteri Nykky solmi jatkosopimuksen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana. Sen lisäksi hän aloittaa golfissa miesten ja poikien maajoukkuevalmentajana. Naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmentajana jatkaa Jussi Pitkänen.

Valmentaja Petteri Nykyllä oli mielenkiintoinen päivä, kun tänään julkaistiin hänen sopimuksensa sekä golf- että salibandymaajoukkueen valmentajaksi. Nykyn aisaparina maajoukkuevalmentajana toimii Jussi Pitkänen.

Golfliiton kanssa Nykky solmi kaksivuotisen sopimuksen. Hänen vastuullaan on miesten ja poikien maajoukkueet. Salibandyn maajoukkuetta mestarivalmentaja luotsaa niin ikään vuoden 2022 loppuun saakka. Tuona aikana pelataan kolme salibandyn arvoturnausta: vuodelle 2021 siirretyt miesten MM-kotikisat, vuoden 2022 heinäkuussa pelattava World Games -turnaus ja saman vuoden MM-kisat Zürichissa, Sveitsissä.

”Olen ollut onnekas ja saanut jo pitkään toimia kahden suuren intohimoni, salibandyn ja golfin, parissa. Nyt golf tulee olemaan aiempaa isommassa ja merkittävämmässä roolissa valmennuksen arjessa. Salibandy ei jää sinällään taka-alalle, onhan meillä tulossa ensi vuoteen siirtyneet MM-kisat, ja se on tietysti korkealla tavoiteasteikossa, vaikka päivittäinen tekeminen määrällisesti pieneneekin”, Nykky kertoi Golfliiton tiedotteessa.

Kahden maajoukkueen lisäksi Nykky toimii myös suomalaisten kilpapelaajien henkilökohtaisena valmentaja. Hänet työskentelee mm. Matilda Castrénin ja Ursula Wikströmin luotsina.

Nykyn lisäksi Golfliitto kertoi tänään myös Jussi Pitkäsen jatkosopimuksesta. Hän on vastannut kahden vuoden ajan tyttöjen ja naisten maajoukkueen valmentamisesta, ja jatkaa samassa tehtävässä vuoden 2024 loppuun saakka.

”Olen asunut ja toiminut pitkään ulkomailla. Pääsen nyt toteuttamaan isoa haavettani ja saan olla mukana rakentamassa Suomi Golfin menestystarinaa pitkäjänteisesti. Odotan todella paljon tulevia projekteja, joita saamme olla Petterin kanssa rakentamassa”, Pitkänen kertoi.

Golfliiton tiedotteen mukaan kaksikon pääasiallinen tehtäväkenttä kattaa Team Finland -urheilijoiden henkilökohtaisten valmennusprosessien tukemisen, maajoukkue- ja edustustehtävät sekä kansallisen kilpagolfyhteisön ja -toimijoiden kouluttamista

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta näki positiivisena Nykyn kaksoisroolin kahden eri lajin maajoukkuevalmentajana.

”Petteri on yksi Suomen arvostetuimmista valmentajista, jolla on valtava kokemus molemmista lajeista. On hienoa, että salibandy ja golf hyötyvät hänen ammattitaidostaan. Yhteinen valmentaja mahdollistaa lajien välistä yhteistyötä, ja voi avata uusia kehittymisen mahdollisuuksia molemmille. Uskon, että meillä on opittavaa toisiltamme, Ilmivalta kertoi Salibandyliiton tiedotteessa.

Salibandyssä Nykky on valmentanut Suomen kolme kertaa lajin maailmanmestaruuteen, edellisen kerran vuonna 2018.

Aiemmin tänä syksynä ilmestyi Nykyn ja toimittaja-tuottaja Oskari Saaren kirja Menestyksen tie, jota Nykky on kuvannut läpileikkaukseksi hänen toiminnastaan salibandymaajoukkueen päävalmentajana.

Etsi luettavaa